THY’ye ‘Yılın Havayolu’ ödülü

0
15

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY’nin Air Transport News Ödül Töreni’nde “Yılın Havayolu” ödülünü almasına ilişkin, “Geçtiğimiz yıl beşinci kez olmak üzere, Skytrax yolcu tercih ödülleri tarafından Avrupa’nın En İyi Havayolu seçildik. 2023 hedefimiz, yolcu sayımızı 120 milyona, filomuzdaki uçak sayısını da 450’ye çıkarmak.” dedi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Air Transport News Ödül Töreni’nde THY, “Yılın Havayolu” ödülünü alırken, Turkish Cargo “Yılın Kargo Havayolu”, Türk Hava Yolları Teknik AŞ, “Yılın Uçak Bakım Onarım Merkezi”, TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı da “Yılın Havalimanı” ödülünü aldı.
Salzburg Mozart Evi’nde yapılan ödül törenine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aycı, uçuş ağlarının gün be gün genişlediğini, yolcuların memnuniyetinin öncelikleri olduğun vurguladı.

Aycı, yolcu sayılarını geçen yıl 62 milyona yaklaştırdıklarını anımsatarak, “113 ülkede 284 destinasyona uçarak, dünyada en çok ülkeye uçan havayolu unvanımızı koruyoruz. Bu yıl 72 milyon yolcumuzu uçaklarımızda konuk etmeyi planlıyoruz. Avrupa’nın en genç filolarından birine sahibiz. An itibarıyla 304 uçağımız var. Global uçuş ağımıza yeni noktaları eklemek ve yeni uçaklarımızın siparişini vermek suretiyle büyümeyi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl beşinci kez olmak üzere, Skytrax yolcu tercih ödülleri tarafından Avrupa’nın En İyi Havayolu seçildik. 2023 hedefimiz, yolcu sayımızı 120 milyona, filomuzdaki uçak sayısını da 450’ye çıkarmak. İstanbul’a inşa edilmekte olan yeni havalimanının da büyümemize bambaşka bir ivme kazandıracağını öngörüyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.