THY’den ‘code share’ anlaşması

0
49

Türk Hava Yolları (THY) ile Avianca Brazil arasında “kod paylaşımı” (code share) anlaşması imzalandı. 
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, imzalanan anlaşma kapsamında Avianca Brazil, THY’nin İstanbul-Sao Paulo seferlerinin yanı sıra İstanbul ötesinde Ortadoğu ve Uzakdoğu seferlerine, THY ise Avianca Brazil tarafından icra edilen Brezilya iç hat seferlerine kod koyacak.  

THY, mevcut durumda İstanbul-Sao Paulo hattında haftalık 7 frekans sefer icra ediyor. Anlaşma sayesinde her iki havayolu, hem mevcut iş birliklerini güçlendirmiş hem de birbirlerinin uçuş ağına erişim imkanıyla yolculara çok sayıda uçuş alternatifi sunmuş olacak.  

Anlaşmanın duyurusu, Avianca Brazil’in Üst Yönetisici (CEO) Jose Efromovich tarafından ABD’nin Chicago kentinde Star İttifakı’na üye havayollarının üst düzey katılımı ile gerçekleşen toplantı sırasında yapıldı.  
Efromovich, burada yaptığı açıklamada, anlaşma ile Star İttifakı’nın Brezilya’daki güvenilir partner havayolu olma konumunu güçlendireceklerini, yolculara dünyaya güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşma ayrıcalığı sunacaklarını bildirdi. 

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise imzalanan anlaşmadan çok memnun olduklarını ifade ederek, “Bu anlaşmanın aynı zamanda Star İttifakı’na da büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. ‘Code share’ anlaşması sayesinde yolcularımıza İstanbul ve Sao Paulo üzerinden aktarmalı seferler ile daha fazla uçuş alternatifi sağlamış olacağız” değerlendirmesini yaptı.