​THY hisse geri alımını onayladı

0
116

Türk Havayolları Yönetiminin sunduğu hisse geri alım programı Genel Kurulda onayladı. Buna göre şirket hisse geri alımı için 500 milyon TL tutarında bir fon ayracak ve hisse başına 0-20 TL aralığında alım yapacak. 

Buna ek olarak THY temettü dağıtım politikasını da güncelledi. Yeni politikaya göre şirket VUK’a göre dağıtılabilir net karının en az %20’sini temettü olarak dağıtmayı hedefliyor.    

‘5 YILLIK YATIRIM SÜRECİNE GİRDİK’
Genel Kurul sonrası bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Türk Hava Yolları, bu sonuçlarla global sektördeki yoğun rekabete, yakın coğrafyada yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklara ve sektörü doğrudan etkileyen kur dalgalanmalarına rağmen, 2015 yılında başarılı büyümesini 
sürdürdü. Yönetim Kurulu olarak, hep birlikte 2016 için en önemli hedefimiz, büyüme rakamlarımızı korumak. 5 yıllık bir yatırım sürecine girdik. Tüm iştiraklerimizle birlikte etkin bir gelir ve maliyet yönetimi sonucunda 2016 yılında hedeflediğimiz büyümeyi ve operasyonel nakit üretme yeteneğini korumuş olacağız’ diye konuştu.