Termik Santraller özelleştiriliyor

0
54

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrallerinin, özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ’ye, Soma B Termik Santralinin de en yüksek teklif sahibi Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ’ye satışını onayladı.

ÖYK’nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, özelleştirme programı kapsamında yapılan ihalede, EÜAŞ’a ait Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrallerinin, SEAŞ’a ait BLİ tarafından kullanılan taşınırların, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile BLİ tarafından kullanılan taşınmazların satılmasına 521 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ’ye satılmasına onay verdi. ÖYK kararına göre, 79528 ve 73021 nolu maden ruhsatları ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının işletme hakkı da söz konusu firmaya devredilecek.

Kurul, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait Soma B Termik Santrali ve santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde 685 milyon 500 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ’ye satılmasını da onayladı.