Teknosa’dan TV reklamcılığında bir ilk

0
72

Teknosa, teknosa.com’dan aldığı bilgileri gerçek zamanlı işleyerek ve stok adedi, satış rakamları ve TV ölçümleme verilerini dikkate alarak hedef kitleye uygun mesajla TV reklam deneyimini zenginleştiriyor. “Durum Buysa Teknosa” reklam filmiyle televizyon reklamcılığında bir ilke imza atan Teknosa, Mediacom ve Click2Social işbirliği ile karasal televizyon yayınına bir DCO (Dinamik Kreatif Optimizasyonu) sistemi entegre ederek gerçek zamanlı optimize edilen ilk dijital TV yayınını gerçekleştirdi.

Kullanıcıların ilgi alanlarına göre doğru içerik ile reklam gösterimi yapan bir teknoloji olan DCO (Dinamik Kreatif Optimizasyonu) sistemi sayesinde Teknosa’nın alt bant reklamları anlık olarak optimize ediliyor ve kişiselleştirilmiş bir şekilde hedef kitle ile buluşuyor. Türkiye’de ve dünyada pek çok ülkede TV reklamları halen canlı olarak yayına alınmaya ve optimizasyona kapalı durumda. Teknosa’nın Mediacom ile hayata geçirdiği projenin yeni üretilen alt yapısı sayesinde, anlık olarak web sitesindeki ürün stok bilgisi, ziyaret bilgisi ve satış adedine göre kreatif üretiliyor ve TV’deki program, saat bilgisine göre eş zamanlı yayına alınıp optimizasyon yapılıyor. Yayın zamanlarının tam olarak bilinmesi sebebiyle sitedeki canlı trafik performansı izlenerek geri dönüş takibi kolaylaşıyor. Standart offline alt bant reklamlarla yapılan kampanyaların geri dönüşleri ile kıyaslandığında; bu modelle çift haneli satış artışı sağlanırken, bazı ürünlerde de yüzde 40’a varan oranlarda satış artışı elde edildi. Site trafiklerinde de ciddi bir yükselme gözlendi ve sitede kalma süresinde yüzde 12’lik bir iyileşme sağlandı. Kampanya dahilinde yayınlanan alt bantlar standart dijital reklamların çok üzerinde bir erişim sağladı. Bazı dijital TV alt bantları, Kantar TV ölçümlemesine göre 1 milyon erişim elde ederek Türkiye tarihine en çok tekil erişime ulaşan dijital reklam olarak geçti.

Kampanya toplamında ise 4 milyonun üzerinde erişim sağlandı. Dünyada ve Türkiye’de karasal TV yayınına DCO (Dinamik Kreatif Optimizasyonu) altyapısı entegre ederek programatik olarak yayına alan ilk marka olan Teknosa, önümüzdeki dönemde, yine Mediacom işbirliği ile standart TV spot iletişimlerini de programatik bir alt yapıya aktararak satın almayı bu sistem üzerinden yapmayı planlıyor.

Dijitalde güvenli reklam platformu
IAB Türkiye (Interactive Advertising Bureau), Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği, dijital reklamcılıkta sahtecilikle mücadele etmek amacıyla Dijitalde Güvenli Reklam Platformu’nu oluşturdu.
Dijitalde Güvenli Reklam Platformu ile yasadışı uygulamalar konusundaki bilgi eksikliğini gidermeyi ve tedarik zincirinin şeffaflaşmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, “Özellikle dijital mecrada şeffaflık ve güven, tüm dünyanın gündeminde olan bir konu. 

Ölçümlemede, ticarette, ilişkilerde şeffaflık esastır. Sektörde şeffaflığın ve güvenin oluşması için tüm tarafların birlikte hareket etmeleri gerekir. Bugün kurulduğunu duyurmak için bir araya geldiğimiz GÜR de bunun en iyi örneklerinden biri” şeklinde konuşuyor. IAB Türkiye Başkanı Mahmut Kurşun da, “Reklam gelirlerinden haksız pay almak amacıyla yapılan sahtecilik küresel ölçekte bir suçtur. Dünyada sahtecilikle mücadele için kurulmuş çeşitli oluşumlar mevcut. Uluslararası organizasyonlarda yer almak her ne kadar önemli olsa da ülkemizde de benzer bir yapıya ihtiyaç duyuluyordu” diyor.