TeknoSA, Disney Trading ile anlaştı

0
86

TeknoSA, Disney Trading Limited UK ile Disney Collection ürünlerini mağaza içinde mağaza konseptiyle satabilmek amacıyla anlaşma yaptı. TeknoSA’dan yapılan açıklamada, bu projenin ciroya 100 milyon TL’lik katkı yapması beklendiği belirtildi.

Şirketten yapılan açıklama şöyle,

“Şirketimiz ve Disney Trading Limited UK arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, Disney Collection ürünleri, EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesinde ilk ve Türkiye’de de sadece Teknosa’da tüketicilerle buluşacaktır. 

Ağustos ayından itibaren Türkiye genelinde 31 ildeki 80 TeknoSA mağazasında “shop in shop” (“mağaza içinde mağaza”) konseptiyle 100-150 metrekarelik özel alanlarda satışa sunulacak olan Disney Collection ürünleri arasında oyuncaktan kıyafete, peluştan kırtasiyeye, kostümden ayakkabıya, çok çeşitli kategorilerde 300’ü aşkın farklı ürün çeşidi bulunacak ve sezonlar ve özel dönemlerde eklenen yeni ürünlerle ürün gamı da sürekli zenginleşecektir.

Disney Collection bir lisans anlaşması değil, The Walt Disney Company’nin, Disney Store deneyimine sahip tasarımcıları tarafından Amerika’da tasarlanıp geliştirilen bir toptan satış modelidir. TeknoSA, Disney Collection ürünlerini doğrudan Disney’den satın alıp, Türkiye çapındaki perakende noktalarında satışa sunacaktır. 

Disney Collection için mağazalar dahil tüketiciye erişim noktaları için 10 milyon TL’lik yatırım yapılması planlanmakta ve projenin ciroya yıllık 100 milyon TL seviyesinde katkı yapması hedeflenmektedir. TeknoSA olarak hedefimiz teknoloji ve eğlence ürünlerinde tüketiciler için “tek adres” ve ailenin her ferdinin en sevdiği buluşma noktası olmak hedefi doğrultusunda, dünyanın en değerli eğlence markası, The Walt Disney Company ile yaptığımız işbirliği ailenin tüm fertlerine özel bir deneyim yaşatmak adına bize güç katacak ve şirketimize yapacağı finansal katkının yanı sıra, mağaza trafiği için de olumlu bir etkide bulunacaktır.”