Tekfen Holding’ten yurt dışı projeleri hakkında açıklama

0
62

Tekfen Holdi̇ng AŞ’nin bağlı ortaklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ’nin yüzde 50 ortağı olduğu Tekfen-Al Jaber Engineering ortak girişimi, Katar’da stadyum projesi işi için sözleşme imzalayacak.

Tekfen Holdi̇ng AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında “Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ’nin yüzde 50 ortağı olduğu Tekfen-Al Jaber Engineering ortak girişimi, Katar’da 2022 Dünya Kupası Finallerinin yapılacağı stadyum komplekslerinden ‘Main Works for the Fifth Precinct Stadium’ projesinin anahtar teslimi mühendislik ve yapım işini 1 milyar 250 milyon Katar riyali (342 milyon 465 bin 753 dolar) bedelle üstlenmek üzere işveren idare “Qatar Supreme Committee for Delivery and Legacy”‘den sözleşmenin imzası için davet almıştır.” ifadeleri kullanıldı. 

Ayrıca dün yine Tekfen Holding AŞ’nin KAP’ta yayımlanan açıklamasında, Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ ile BP Iraq N.V. arasında Rumalia Petrol Sahasında Su Ayrıştırma & Tuz Ayrıştırma Üniteleri montaj işleri için personel ve makine temin etmek üzere birim fiyatlı sözleşme imzalandığı bildirilmişti.

Projenin toplam süresi 3 yıl olduğu ifade edilen açıklamada, işlerin toplam tutarının proje süresi sonunda yaklaşık 99 milyon dolara ulaşmasının beklendiği kaydedildi.