Tek karede Türkiye’nin en güçlü kadınları

0
41

Fortune Türkiye’nin ‘En Güçlü 50 İş Kadını’ sıralaması Türk iş dünyasının vizyoner ve başarılı kadın yöneticilerini biraraya getirdi. 

EN GÜÇLÜ 50 İŞ KADINI LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Kadın yöneticiler, Kahve Dünyası ana sponsorluğunda Fortune Türkiye tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi. 

Fortune Türkiye Genel Yayın Direktörü Cüneyt Toros yaptığı konuşmada, Fortune olarak bu yılın “En Güçlü 50 İş Kadını” listesini oluştururken dört ana kriteri dikkate aldıklarını belirtti.

Şirketin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı ve yönü, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyal-kültürel kalkınmaya etkisi gibi faktörleri dikkate aldıklarını kaydeden Toros sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Türkiye’de meclisteki kadınların erkeklere oranı yalnızca yüzde 14. Türkiye’de kadınların ücretsiz işe ayırdıkları zaman ise günde ortalama 377 dakika yani beş saatten fazla. 

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) İş Hayatında ve Yönetimde Kadın Raporu. Ocak 2015’te yayımlanan rapora göre, Türkiye’de kadın üst yöneticilerin (CEO) oranı yüzde 2. Buna göre Türkiye’deki 50 şirkette kadın CEO görev yapıyor. Türkiye bu oranla Avrupa Birliği ortalamasını yakalamış durumda. Ancak tüm yöneticiler, orta ve üst yöneticiler dikkate alındığında durum değişiyor. Buna göre toplam kadın yöneticiler dikkate alındığında yüzde 12.2’lik payla Türkiye, 126 ülke arasında 94. sırada yer alıyor. Türkiye, bu kategoride İran (yüzde 14.6), Malezya (yüzde 21.5) ve Uganda (yüzde 20.2) gibi ülkelerin de gerisinde. 
 
Altı senedir hazırladığımız Fortune 50 En Güçlü Kadın listesini oluşturan yöneticiler ise Türk iş dünyası yönetimde çeşitlilik, yaratıcılık ve yenilikçiliği tetikliyor, çeşitliliğe sahip yönetim kurullarıyla daha iyi kararlar alıp, şirketleri daha yüksek finansal performans elde etmeye yönelik geliştiriyorlar. 
 
GLOBALDEKİ BAŞARILI KADINLAR
Bu sene bir başka ilki gerçekleştirerek, “En Güçlü 50 İş Kadını” listesinin yanı sıra, global şirketlerde başarılara imza atan güçlü kadınların listesini de hazırladık. Amacımız başarıları sınırları aşmış, yurtdışında kurulu şirketlerde yöneticilik yapan başarılı kadınlara da dikkat çekmek. 
 
Bundan sonraki çalışmalarımızda da bariyerleri aşıp, başarılarını tescillendiren ve geleceği şekillendiren kadınları takip etmeye devam edeceğiz.”