TBMM’de bu hafta ‘OHAL’ görüşülecek

0
15

Meclis, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin düzenlemeleri görüşeceği yeni bir haftaya giriyor.

TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 11 Ekim Salı günü sözlü soruları yanıtlayacak. Daha sonra Genel Kurulda, olağanüstü halin (OHAL) uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi ele alınacak.

Tezkere, ülke genelinde devam etmekte olan olağanüstü halin, 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasını öngörüyor.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında hükümetin çıkardığı 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) de bu hafta görüşülmesi bekleniyor. KHK, 20 Temmuz 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında, darbe teşebbüsü ve terörle mücadele çerçevesinde alınması zorunlu olan önlemler ile bunlara ilişkin usul ve esaslarını düzenliyor.
Görüşmelerine Meclis tatile girmeden önce başlanan ve yarım kalan KHK, “temel kanun” olarak bölümler halinde ele alınacak.

15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi Araştırma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek. Komisyon, kimlerin dinleneceğini belirlemek üzere toplanacak.

KHK’larla ilgili itirazları değerlendirmek üzere partilerden birer temsilci ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin yer alacağı komisyon ile ilgili gelişmeler de bu haftanın gündemi arasında yer alacak.

Siyasi partilerin grup toplantıları 11 Ekim Salı günü yapılacak.