SUOZ Enerji dünya devleri ile güçlerini birleştiriyor

0
49

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne giriş yaparak güneş enerjisine yatırım atağı gerçekleştiren SUOZ Enerji, dünya devi şirketlerle işbirliği yaparak global arenada pozisyonunu güçlendiriyor.  Performans ve kalitesi dünya tarafından kabul görmüş sayılı invertör üreticilerinden Huawei firmasının solar invertörlerinin Türkiye satışlarında distribütörlüğünü yürütmeye başlayan SUOZ Enerji, aynı zamanda Tayvan’ın en büyük solar hücre üreticilerinden biri olan Gintech markasının Türkiye’deki satışlarının distribütörlüğünü üstleniyor. Huawei ve Gintech gibi dev firmaların ürün tedariğinin yanı sıra SUOZ Enerji, ileri teknoloji üreten ve kullanan firmalardan aldığı know-how’ı kendi yerli hücre üretimine entegre ederek Ar-Ge çalışmalarını hızlandıracak.
 
Türkiye’nin büyümesinde önemli bir etken olarak öne çıkan yenilenebilir enerji alanında yenilikçi ve çevreci yaklaşımlarla faaliyet göstermek amacıyla Mert Uçuran ÇİLLER ve Berk Uçuran ÇİLLER tarafından 2017 yılında kurulan SUOZ Enerji, global arenada hızlı büyüme hedefi doğrultusunda ilerliyor. Yunanistan’da satın aldığı fabrika ile Türkiye’yi panel üretiminde dışa bağımlı hale getiren hücre teknolojisini kendi bünyesinde üreten ilk firma olmaya hazırlanan SUOZ Enerji, Huawei ve Gintech gibi alanında dünya devi markalarla işbirliği içerisine girerek büyümesini sürdürüyor. Güçlü iş birlikleri ve satın almalarla tam entegre üretim’ hedefi doğrultusunda ilerlediklerinin ve yabancı sermayenin iç pazara yöneltilmesini önemsediklerini belirten SUOZ Enerji Grup CEO’su Berk Uçuran ÇİLLER, güçlü markalarla gerçekleştirdikleri işbirlikleri ile katma değerli ürün üretiminde çok ciddi adımlar attıklarının altını çizdi. ÇİLLER, Yenilenebilir enerjiyi Türkiye ekonomisinde çok önemli bir konumda görüyoruz. Güneş enerjisi sektörü için çok doğru bir yatırım merkezi olan Türkiye’yi bu alanda yapacağımız çalışmalarla güneş enerjisinden maksimum faydalanan ülkeler arasında en üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. Bu vizyonu ortaya koyarak ciddi emek veren ve önemli bir yol haritası oluşturan abim Mert Uçuran Çiller ile Türkiye’nin güneş enerjisi alanında sektörün gelişimini sağlayan en büyük yatırımcısı ve üreticisi olacağız. Yabancı yatırımcıyı güneş enerjisi alanında Türkiye’ye çekmek ve yatırımcı güven endeksini artırmak için gerekli adımları attık. Huawei ve Gintech gibi alanında çok ciddi çalışmalara imza atan firmalarla işbirlikleri gerçekleştirdik. Yaptığımız bu yatırımlar ekonomiyi ve sektörü büyütürken yabancı yatırımcının da bu pazara ilgisini artıracaktır. Biz bu sinyalleri alıyoruz. Özellikle panel üretiminde dünyaya büyük bir üretim gerçekleştiren Ortadoğu firmalarının yakın markajında olduğumuzu görebiliyoruz.” dedi.
 
İleri teknoloji Huawei solar invertörler SUOZ Enerji güvencesi ile Türkiye’de
Dünyanın birçok bölgesine yayılan 28 ortak inovasyon merkezinde geliştirdiği çalışmalarla ileri teknoloji geliştirerek tüm dünyayla paylaşan Huawei, 45 küresel eğitim merkezi aracılığıyla, 1000’den fazla eğitmenle, 100’den fazla ülkede, 16 ayrı dilde, 1500’den fazla konuda eğitim veriyor. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin geleceğini dünya genelindeki 16 Ar-Ge merkeziyle şekillendiren Huawei’nin Çin’den sonra en büyük ikinci Ar-Ge merkezi Türkiye’de bulunuyor. İleri teknoloji ile geliştirilen, dünyanın en uzun ömürlü ve yüksek verimli ilk beş markasından biri olan Huawei solar invertörler, akıllı yönetim sistemleri ile güneş enerjisi santrallerinden maksimum verimin alınmasına olanak sağlıyor. Çatı ve araziye uygun farklı ürün ve çözümleri bulunan ve Türkiye’de SUOZ Enerji çatısı altında satışı gerçekleşecek olan invertörler, Türkiye’de endüstriyel çatı, konut çatısı ve GES projelerinde fark yaratacak.
 
Kristal hücre üretiminde dünya devi Gintech, ürünün yanı sıra hücre üretim know-how’ı sağlayacak
2005 yılında kurulan Tayvan merkezli Gintech, toplamda 2,2 GW’ın üzerinde hücre üretim kapasitesi ile dünyadaki en büyük ilk 10 hücre üreticisi arasında yer alıyor. Yüksek kalitesiyle öne çıkan Gintech, kristal hücre üretimi gerçekleştirerek Çin, Avrupa, ABD, Japonya, Hindistan ve Kore’ye satışlarını sürdürüyor. Yapılan üretimin %95’inden fazlasını ihraç eden Gintech, Ar-Ge’ye ciddi yatırım yaparak yeni teknolojilerin gelişmesine katkı sağlıyor. Gintech markasının Türkiye’deki satış distribütörü olan ve Gintech marka 4 ve 5 busbar hücrelerin tedariğini sağlayan SUOZ Enerji, bu anlaşma ile yerli üreticilere sağlayacağı hammaddenin yanı sıra işbirliği sayesinde edinilen know-how’ı kendi yerli hücre üretimine entegre edecek ve Ar-Ge çalışmalarını sürdürecek.