StartersHub XO start aldı

0
28

Erken aşama  teknoloji girişimlerine destek alınmasını sağlayan StartersHub, StartersHub XO adı ile yeni bir girişim destek programı başlatacağını duyurdu. İş Bankası, Microsoft, Intel ve Gedik Yatırım iş birliğiyle başlayan StartersHub XO Programı nesnelerin interneti (IoT), büyük veri (Big Data) ve finansal teknolojiler (fintech) konularına odaklanıyor.

Program kapsamında 20 bin dolar ön sermaye alan girişimler, altı aylık programı başarıyla tamamladıklarında StartersHub’dan 250 bin dolara varan tutarda ek yatırım almaya hak kazanacak, aynı zamanda ulusal ve uluslararası müşterilere ve yatırımcılara erişim sağlayabilecekler. Program sonunda düzenlenecek tanıtım gününde (Demo Day) girişimlerini girişim sermayesi fonları, melek yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılardan oluşan seçkin bir gruba tanıtma şansı bulacaklar.

StartersHub XO, girişimcilere özel bir partner ve mentor networkü sunuyor. Program süresince girişimciler ihtiyaçlarına özel eğitimler alarak ve düzenli mentor görüşmeleri yaparak iş yönetimi, sektör ve teknoloji konularında uzmanlıklarını artıracaklar. Hizmet verdikleri sektörlerin önde gelen firmalarıyla ve başarılı girişimcilerle toplantılara katılarak onların deneyimlerini dinleyecekler. Aynı zamanda girişimciler StartersHub’da paylaşımlı ofis alanına ve donanım prototipleme lab’lerine erişim fırsatına sahip olacak.
Programa seçilen girişimler StartersHub’ın sunduğu faydalara ek olarak program partnerlarının da sunduğu çeşitli desteklerden faydalanabilecekler. Yeni program İş Bankası, Microsoft, Intel ve Gedik Yatırım iş birliği ile yürütülüyor. Ayrıca Arçelik, Başakşehir Living Lab, Marsh, Acıbadem Sigorta, Munich Re, Cardtek ve iyzico da programa destek veren diğer firmalar.

İş Bankası mentorluk programı ile girişimcileri destekleyecek ve kurumsal müşterileri ile girişimcileri bir araya getirerek ürün geliştirmeleri ve testleri için özel bir ortam yaratacak. Bunun yanında programda yer alan girişimler, iş fikirlerinin uygun olması halinde işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere İş Bankası iştiraklerine de erişebilecek.

StartersHub XO’ya seçilen girişimler:

  • Asiston for Residents: IP güvenlik kameraları ile yüz veri analizi ve yüksek doğruluk oranıyla tanıma sağlayan akıllı güvenlik asistanı.
  • Onlock: Fiziksel bir anahtar gerektirmeksizin kolay ve güvenli giriş yetkisi paylaşımı ve kilit sistemi.
  • Fatura Finansman: KOBİ’ler için alternatif finansman çözümleri sağlayan finansal teknolojiler şirketi.
  • Ingenious Connected Devices: Global çapta bağlantılı ürünler yaratan IoT (nesnelerin interneti) şirketi.
  • NKolayOfis: Bulut tabanlı ofis yönetim uygulaması.
  • Ottoo: Sürücü emniyeti ve araç güvenliği için tasarlanmış akıllı asistan.
  • Paymes: Sosyal medya ağları, Messenger ve Whatsapp üzerinden alışveriş deneyimi sağlayan platform.
  • SafeConnect: Havayolu ulaşımında bağlantı uçuş risklerini tahmin eden uygulama.
  • Servo Kiosk: Plaza ve kampüs gibi alanlarda hızlı, kolay ve keyifli bir yemek deneyimi sunan kiosk çözümü.
  • Smart Mosque: Camilerin ısıtma, soğutma, aydınlatma ve temizleme işlemlerini kontrol eden akıllı robot.
  • Stardust Project: Hadoop ve büyük veri yöntemleriyle verinin analiz edilmesi, raporlanması ve işlenmesini sağlayan esnek işletme platformu.
  • Taglette: Dokunmatik ekranlı akıllı telefonlarda kullanılabilen yeni nesil mobil cüzdan ve ödeme teknolojileri sağlayıcısı. Mobile Ultrasound: Taşınabilir ultrasound teknolojisi şirketi.
  • Nobium: Ürün pazarlama ve müşteri analizi için geliştirilmiş inovatif çözüm.