Starpet iflas erteleme istedi

0
36

Akaryakıt dağıtım sektörünün önde gelen firmalarından Starpet, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca mahkemeye başvurdu. Şirket, iflas erteleme istedi. Tedbir kararı verilen şirkete kayyum ataması yapıldı. İflas erteleme isteyen Starpet, Türkiye’nin en büyük şirketlere listesinde yer alıyor. 

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Türkiye genelinde 320 kadar istasyonu bulunan Starpet (Starpet Garzan Akaryakıt Dağıtım Paz. A.Ş.) iflas erteleme talebinde bulundu. İstanbul Anadolu 8. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirket avukatı, tedbir talebinde bulundu.

TEDBİR KARARI VERİLDİ
Mahkeme yaptığı incelemeler sonrası şirket hakkında tedbir kararı verdi, kayyum ataması yaptı. Bu kararla birlikte şirket, özellikle icra takiplerine karşı korumaya alınmış oldu. Bu kararla birlikte, şirket faaliyetlerini daha rahat sürdürme imkanı elde etmiş oldu.Dava dosyasına alacaklı bazı kişi ve firmaların müdahil oldukları anlaşıldı. İlk duruşma ise 27 Nisan’da yapılacak.

GRUBUN CİROSU 1.3 MİLYAR
Akaryakıt dağıtımı yanı sıra, madeni yağ ve lojistik alanında da faaliyet gösteren Starpet’in cirosu 1.3 milyar lira olarak açıklanmıştı. Akaryakıt dağıtımında elde edilen ciro ise 900 milyon lira seviyesinde. Ceyhan’a 120 milyon dolarlık yatırımla rafineri kurma planı da olan Starpet EPDK’dan aldığı dağıtım lisansı sonrası 2005 yılında faaliyet göstermeye başladı.

TEK İSTASYON İLE BAŞLADI
Mardin Nusaybin’de tek bir istasyon ile faaliyete başlayan Starpet, zaman içinde önemli bir büyüme kaydederek, sektörün devleri arasına girmişti. Starpet’in kurucusu Mahfuz Okalin ise, yıllarca, Türkiye, Suriye-Irak arasında gıda ticaret yaptıktan sonra istasyonculuk yapmıştı.