Sodexo Türkiye’de ‘Aon En İyi İşyeri’ unvanını aldı

0
57

Sunduğu avantaj ve ödüllendirme hizmetleri ile tüm paydaşlarına en iyi yaşam kalitesi deneyimini sunmayı hedefleyen Sodexo, Aon Global Best Employers Araştırması’nda Türkiye’de 2016 yılının ‘Aon En İyi İşyeri’ (Aon Best Employer) unvanını aldı. 

Sunduğu hizmetler ile tüm paydaşlarına en iyi yaşam kalitesi deneyimini sunma vizyonuyla çalışan Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, Aon plc çatısı altında dünya çapında yetenek, emeklilik ve sağlık konularında iş çözümleri sunan Aon Hewitt tarafından verilen “Türkiye 2016 Aon En İyi İşyeri” unvanını aldığını duyurdu.
 
Aon Hewitt tarafından verilen ‘Aon En iyi İşyeri’ unvanı ile ilgili olarak açıklama yapan Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Türkiye İcra Kurulu Başkanı Burçin Ressamoğlu, alınan ödülün çalışanların yaşam kalitesi arttıkça şirketlerin performansının da arttığının bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Ressamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Yaşam kalitesi hizmetlerinde dünya lideri olan Sodexo, 80 ülkede her gün 75 milyon tüketiciye dokunuyor ve tüm paydaşlarına en iyi yaşam kalitesi deneyimini sunma vizyonu ile çalışıyor, tüketici davranışlarındaki değişimi ve beklentileri gözlemleyip, global trendleri izleyerek, hizmetlerini deneyimlere dönüştürüyor.
Çalışanlarımızın yaşam kalitesini artırmak öncelikli hedeflerimizden. Çalışanlarımızın yaşam kalitesini arttırmak yönünde aldığımız aksiyonlar neticesinde bağlı çalışanlarımızın oranında %35 artış sağladık. Bağlı çalışanlarımız sayesinde son 4 yıl içinde ciromuzda yaklaşık 2 kat büyüme yakaladık. Büyümedeki en önemli katkı ise artan çalışan bağlılığı ve memnuniyeti oldu.”

Çalışan memnuniyetinin bir önceki araştırmada yüzde 46 olduğuna değinen Ressamoğlu, bu rakamın yüzde 81’e çıktığını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sodexo Grubu genelinde globalde 2 yılda bir düzenli olarak Aon Hewitt firması tarafından çalışan bağlılığı araştırmaları gerçekleştiriliyor. 2016 yılı araştırmasında, Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Türkiye, 2014 yılında yüzde 46 olan bağlılık oranını 2016 yılında yüzde 81’e çıkararak önemli bir başarıya imza attı. Aon Hewitt tarafından verilen bu unvan, çalışanlarımız, müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve üye iş yerlerimiz için önemli bir gösterge. Hem çalışanlarımızın görüşlerini özgürce ifade etmelerini sağlayarak bize yön gösteren Aon Hewitt’e hem de bu unvanı almamız için bize destek olan çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.”

22-23 Eylül tarihleri arasında yönetim ekibiyle biraraya gelen Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, yıllık planlarını değerlendirirken aynı zamanda “En İyi İşyeri” olmanın mutluluk ve gururunu beraber kutladı.
 
Çalışanlar konusunda 20 yıldan beri devam eden araştırmaların desteklediği, 15 yıldır dünya genelinde sürdürülen Aon En İyi İşyerleri Araştırması; organizasyonları birbirleriyle kıyaslayarak, çalışanları kanalıyla rekabet avantajı yaratan ve en çok tercih edilen işyeri haline gelen organizasyonları belirliyor. 
 
4 farklı kriter üzerinden değerlendirildi
“Aon En İyi İşyeri” unvanını kazanmak için Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Türkiye, Aon En İyi İşyerleri programı kapsamında dört ana ölçek üzerinden değerlendirildi:
 

  1. Bağlılık Endeksi: Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Türkiye’nin çalışanları işyerleri hakkında olumlu konuşur, şirkette kalmaya isteklidir ve her gün işini daha iyi yapmak için çaba sarf eder.
  2. Liderlik Endeksi: Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Türkiye’nin liderleri, organizasyondaki çalışanlara net bir gelecek vizyonu gösterirler, çalışanların şirket için önemini takdir eder ve onları başarıya götürürler.
  3. Performans Kültürü Endeksi: Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Türkiye’nin çalışanları şirket hedeflerini destekleyecek şekilde çalışırlar, katkılarından dolayı takdir edilir ve ödüllendirilirler.
  4. İşveren Markası Endeksi: Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Türkiye’nin çalışanları bu şirkette çalışmaktan gurur duyarlar ve Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Türkiye’nin bir işyeri olarak diğer şirketlerden nasıl farklılaştığını bilirler.