Siyasi partilerden terörle mücadelede kararlılık mesajı

0
30

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından, ortak açıklama yaptı. 

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile son zamanlarda terörle ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirten Başbakan Yıldırım, “Bu toplantımızda şunu bir kez daha gördük ki terörle mücadele konusu, Türkiye’de siyaset üstü bir konudur ve parti görüşümüz, düşüncemiz farklı olabilir ama terörle mücadele konusunda kararlılık, gerek CHP’de gerek MHP’de gerekse de AK Parti’de devam etmektedir.” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin terörle mücadele konusunda yapılacak her türlü çalışmada, alınacak her türlü kararda ve yasal düzenlemelerde gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade ettiklerini aktardı.

Türkiye’nin hem Doğu ve Güneydoğu’da hem de güney sınırlarında, Suriye’de, Irak’ta devam eden terörle mücadele faaliyetinin bir beka sorunu olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

“Ülkemizin gelecek sorunudur. Burada, içeride ve dışarıda kim ne söylerse söylesin, bizim açımızdan anlamı yoktur. Anlamı olan Türkiye’nin birliği beraberliği, toprak bütünlüğünün devam etmesi, milletimizin kardeşliğinin zarar görmemesidir. Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmalar hakkında gerek Suriye’de gerek Irak’ta gerekse yurt içinde, konuları sayın genel başkanlarla paylaşma fırsatı buldum. Kendilerinin düşüncelerini dinledik. Bize önerileri oldu, onları da not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu.”

“Hayatın doğal akışına en uygun uzlaşma…” 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da “Sayın Başbakan, yaşanan terör olayları dolayısıyla bizleri bilgilendirdi, kendisine teşekkür ederiz. Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavır takınması, teröre karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiği konusunda bir uzlaşmamız oldu. Zaten bu uzlaşma, hayatın doğal akışına da en uygun uzlaşmadır.” diye konuştu. 

Terörün can yaktığını ve bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, teröre karşı hep beraber, bütün vatandaşlar ve ülkedeki 80 milyonun ortak tavır takınması gerektiğine işaret etti. 
Kemal Kılıçdaroğlu, bu konudaki düşüncelerini net ve açık şekilde ifade ettiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Öneriler konusunda düşüncelerimizi Sayın Başbakan’a aktardık. Türkiye süratle olağan bir sürecin içine gelmeli ve terör olayları bitirilmelidir. Terör bir siyasi partinin tek başına çözeceği bir olay olmanın da ötesinde, bütün siyasi partilerin, bütün vatandaşların, bütün sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur. Bu ortak soruna karşı, ortak mücadele etmemiz gerekir. Bu mücadeleye kim ön ayak oluyorsa, bizler de haklı olarak onlara her türlü desteği vermek durumundayız. Dolayısıyla düşüncelerimizi aktardık. Umuyoruz Türkiye bu tür acı olaylardan süratle kurtulmuş olur.”

“Toplantı olgunluk içerisinde geçmiştir”
MHP Genel Başkanı Bahçeli ise şunları söyledi:

“Sayın Başbakanımızın çağrısı üzerine, Türkiye’de acımasızca ve alçakça sürdürülmek istenen terörle mücadeleyi değerlendirmek amacıyla yapılmış olan toplantı, milletimizin beklentilerine cevap verebilecek bir olgunluk içerisinde gelişmiştir. Siyasi partiler, terörle mücadelenin kesin ve acımasız bir kararlılıkla sürdürülmesini talep etmektedir. Bunun da uygulamalarının önümüzdeki günlerde görüleceği inancıyla Sayın Başbakan’a ve Sayın Genel Başkan’a teşekkürlerimi sunuyorum. “