Singer hobi pazarı ile büyüyor

0
34

Dikiş makinesinin mucidi Singer de geliştirdiği hobi alanına yönelik büyüme stratejisi ile pazarın zirvesindeki yerini güçlendiren hamleler yapıyor.
           
Sahip olduğu pazar liderliğini korumayı amaçlayan Singer, çeyiz pazarının yanı sıra hobi pazarında da kuvvetli bir oyuncu haline gelmek üzere teknolojik gelişimleri, piyasa koşulları ile entegre ederek büyüyor. 2014 yılını oldukça yüksek bir büyümeyle kapatan dev marka, 2015 yılının ilk çeyreğinde hedefinin çok üstünde bir büyüme performansı gösterdi. 

“Amacımız pazarı büyütmek”
Hobi kavramının pazarda yükselen bir trend olarak öne çıktığını ifade eden Singer Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak “Dünyada ve Türkiye’deki hedef kitle profilini değerlendirdiğimizde profilin gittikçe gençleştiğini görüyoruz. Artık üniversite mezunu ve çalışan kadınlar da hobi olarak dikişle uğraşıyor ve dikiş makinesi kullanıyor. İhtiyaç pazarı azalmaya başladı. Pazar lideri olduğumuz için şu anda tüm stratejimizi pazarı daha da büyütmek ve geliştirmek üzerine kuruyoruz. Dikişi özendirmek ve giderek bir trend haline gelen dikiş dikme hobisinin yayılmasını sağlayarak dikiş makinelerini her eve sokmak amacındayız.” diyor.