​Sina Afra Sadeceon.com’a yatırım yaptı

0
28

Melek yatırımcı olarak 2007’den beri Türkiye başta olmak üzere, Almanya, ABD, Hollanda, İngiltere ve İsviçre’de toplam 18 girişime yatırım yapan Sina Afra, bu kez gelecek vadeden Türkiye çıkışlı girişimlerden biri olan ve Gamesultan ile PaytoGo kurucularından Kazım Akalın’ın kurucusu olduğu Sadeceon.com’a yatırım yaptı. Sadeceon ortakları arasında Joygame’in kurucusu Burak Balık’ın da yer alması dikkat çekiyor.
 
İlgi çekici mikro servisleri ve yetenekleri potansiyel alıcılarla buluşturan Sadeceon.com, aldığı 500 bin TL’lik destekle yalnızca yerli girişime yönelik ilgiyi artırmakla kalmayacak; aynı zamanda grafik-tasarımdan müziğe, video-animasyondan çeviri, online pazarlama ve teknolojiye kadar birbirinden farklı 11 kategoride barındırdığı uzman hizmetleriyle Türkiye’de ihtiyaç duyulan bir pazarı güçlendirecek.
 
“Son derece etkili bir iş modeliyle hizmet veren ve kısa sürede büyük bir işlem hacmine ulaşmış olan Fiverr.com’un Türkiye’ye başarıyla uyarlanması ve daha önce başarılı exit’ler yapmış, deneyimli bir kurucu ekip tarafından hayata geçirilmesi, yatırım kararı vermemde önemli rol oynadı” diyen Markafoni Kurucusu ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Başkanı Sina Afra, Sadeceon.com yatırımıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Etkili bir uyarlamanın doğru bir ekip tarafından en iyi kalitedeki hizmetlerle hayata geçirildiğini gördüğümde son derece heyecanlandım ve benim için cazibesi yüksek olan bir yatırım yaptım. Sadeceon.com, şu anda YouTube klibine Türkçe altyazı eklemek isteyenlerden web sitesinin Android uygulamasını Google Play’e ekletmek isteyenlere, en güzel hikâyenizi çizgi roman yapabilenlerden sizin için evlilik bloğu hazırlayanlara kadar herkese her konuda yaratıcı, eğlenceli ve faydalı hizmetler sunabilecek noktada. Çok kısa süre içinde Türkiye’de ilk akla gelen sosyal medya pazaryeri olmayı başarması ve bugün çok sayıda ajansla çalışması, umut vadeden bir girişimin hızla büyüyeceğine ve küresel bir marka olabileceğine dair olumlu sinyaller veriyor. Sadeceon.com’un ileride ikinci ve üçüncü tur yatırım alacağına inanıyorum.”