Sigorta Cini 2016 yılında %100 büyüdü

0
63

Klasikleşmiş sigortacılık anlayışının dışında bir perakende sigorta mağaza zinciri olarak hizmet veren Sigorta Cini, 2016 yılını değerlendirdiği ve 2017 hedeflerini paylaştığı bir basın toplantısı düzenledi. 8 Mart Çarşamba günü İstanbul’da düzenlenen toplantıda söz alan Sigorta Cini CEO’su Pieter-Bas Vos, 11 ilde 26 mağazada hizmet verdiklerini hatırlatarak, yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Pieter-Bas Vos, sözlerine şöyle devam etti: “Sigorta Cini olarak 2016’yı fırsata dönüştürdüğümüz bir yılı geride bıraktık. Geçtiğimiz sene bizim için öncelikli illerin başında gelen İstanbul’da 2 mağazamızı (Aksaray, Eyüp) daha hizmete açtık. Şu an İstanbul’da 13 mağazamızla hizmet veriyoruz. İstanbul dışında ise 5 yeni mağaza daha açtık. Afyon, Kocaeli – Gebze, Sivas ve Aksaray ili mağazalarımızla birlikte 4 ilde daha hizmet vermeye başladık. 2017 yılının ilk 2 ayı içerisinde açtığımız Giresun ve Eskişehir mağazalarımızla birlikte toplam mağaza sayımız 11 ilde 26’ye ulaştı. Çalışan sayımızı ise 2016 yılında %50 artırarak 105’ten 150’ye çıkardık.”
‘Dört yılda 65 milyon TL yatırıma ulaştık’

2016 yılını prim üretimi olarak %100’lük büyüme ile kapattıklarını belirten Pieter-Bas Vos, hedeflerini tutturdukları için mutlu olduklarını söyledi. Pieter-Bas Vos, 2015 yılında 17 milyon TL prim üretmiştik. Bizim ve tüm sektör için zor bir yıl olmasına rağmen bu miktarı 2016’da 35 milyon TL’ye çıkardık. Bu yılki hedefimiz ise üretim miktarını bu rakamın iki katına yakın bir miktara çıkarmak” dedi. Pieter-Bas Vos, ‘Üç yıl gibi kısa bir sürede yatırım miktarımız 65 milyon TL’ye ulaştı.” diye konuştu.

Sigorta Cini olarak sektöre ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerinin altını çizen Pieter-Bas Vos, 2016’da 7 yılı için üretimi sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahallenizin Sigortacısı sloganıyla yola çıktığımız günden itibaren yatırımlarımızı ve büyümemizi sürdürüyoruz. Türkiye’nin ilk perakende sigorta mağaza zinciri olarak ülke genelinde yeni mağazalar açarak sigortayı hiç bilmeyen ve daha önce sigortaya sahip olmayan tüketicileri sigorta konusunda bilinçlendirmek ve böylece sektöre yeni müşteriler kazandırmayı amaçlıyoruz. 2016 yılında 32 binden fazla müşteriye, 47 bine yakın poliçeye ve 35 milyon TL’lik prim tutarına ulaştık. 2017 yılında da aynı ivme ile büyümeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte 55 bin müşteriye ve 80 bin poliçeye ulaşmayı, mağaza sayımızı da İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Adana, Antalya, Denizli ve Bursa gibi büyük şehirlerde artırarak 30’un üzerine çıkarmayı ve faaliyet gösterdiğimiz şehir sayısını daha da yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Sigorta Cini olarak müşterilerine en güvenilir 10 sigorta şirketinden ihtiyaçlarına en uygun sigorta ürünlerini sunduklarını belirten Pieter-Bas Vos, yüz yüze iletişimin sigorta bilincinin yaygınlaştırılmasında avantaj sağladığını ve bu doğrultuda müşterilerini ev konforunda ağırlayarak, onlara profesyonel danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Pieter-Bas Vos “Mağazalarımız, internet sitemiz ve çağrı merkezimizle müşteri odaklı hizmet anlayışına büyük önem veriyoruz. İnternet sitemiz sigorta acenteler arasında en çok ziyaret edilen ikinci web sitesi seçildi. Aylık 100 bin kişi sitemizi ziyaret ediyor. Geçen yıl ise toplamda 1 milyon 250 bin kişi sitemizi ziyaret ederek karşılaştırmalı fiyat aldı. Sigorta yaptırmak isteyenler mağazalarımıza gelerek uzman danışmanlarımızdan karşılaştırmalı teklif alabildiği gibi web sitemizden ve çağrı merkezlerimizden de gerekli bilgilere ulaşabiliyor. Yani müşterilerimize 3 kanaldan hizmet sunuyoruz” dedi.

Pieter-Bas Vos hizmetlerimizi sunarken; Sigorta Cini olarak “mahallenizin sigortacısı daima yanında diyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.