Seçime 2 aylık geçici hükümetle gidilecek

0
18

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini iadesinden sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hükümet kurma görevi vermeyeceği öğrenildi. Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Erdoğan’ın seçimlere iki aylık bir seçim hükümeti ile gidileceğini söylerken, “Ülkenin sağlıklı bir şekilde seçime gitmesini arzuluyoruz” dediği öğrenildi. Dün Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda edebiyat, tarih ve düşünce dünyasından önemli isimleri ağırlayan Erdoğan’ın süreçle ilişkin izleyeceği yol haritasına ilişkin ipuçlarını misafirleri aktardı. Misafirlerin aktardığı bilgilere göre Erdoğan, Davutoğlu’nun görevi iade etmesinden sonra seçim hükümeti kurulması kararı verecek, Kılıçdaroğlu’na görev vermeyecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda bazı önemli yazar ve düşünce insanlarını ağırladı. “Milli Mirasımız ve Gelecek Tasavvurumuz” teması ile toplanan Sofra’da Türkiye’nin sanattan, sinemaya, tarihten, edebiyata kadaar çok geniş yelpazede istişare yapıldı. Medeniyet değerlerinin geleceği taşınması ve gelecek nesillere bu çerçevede güçlü bir miras bırakılması için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Yemeğe çeşitli gazete ve dergilerde araştırma ve yazılarıyla yer alan Mehmet Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısırlıoğlu, Rasim Özdenören, Mesut Uçakan, Hasan Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Celal Güzel, İhsan Süreyya Sırma, Vehbi Dinçerler ve Hasan Aksay katıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, eski bakanlardan Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu da Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda yer aldı. Erdoğan yemek boyunca misafirlerinin fikirlerini dinledi, not aldı. Yemeğin sonunda ise gündemdeki konulara ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Konukların aktardıkları bilgilere göre, hükümet kurma çalışmalarını değerlendiren Erdoğan, Başbakan Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevini iadesinden sonra seçim hükümeti için çalışmaların başlayacağını söyledi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na hükümet kurma görevi vermeyeceğini söyledi. Erdoğan, seçim hükümeti konusunda da görüşlerini aktardı. Seçim sürecinin önemini vurgulayan Erdoğan, bu açıdan sağlıklı bir seçim hükümeti kurulması gerektiğini vurguladı. Erdoğan’ın, “Sağlıklı bir seçim hükümeti ile sağlıklı bir seçime gidilmesini arzuluyoruz” dediği öğrenildi. 

BEŞTEPE’DEKİ SOFRADA ‘MİLLİ MİRAS’ KONUŞULDU
Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda dün ‘Milli Mirasımız ve Gelecek Tasavvurumuz’ teması ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de Mehmet Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısıroğlu, Rasim Özdenören, Mesut Uçakan, Hasan Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerler ve Hasan Aksay’ı ağırladı. 

GEÇİCİ BAKANLARDA SON SÖZ ERDOĞAN’DA
Cumhurbaşkanı’nın , seçim hükümeti için en çok oyu almış AK Parti’nin Genel Başkanı Davutoğlu’nu Başbakan olarak ataması bekleniyor. Kabinede başbakan ve 4 başbakan yardımcılığı ile birlikte toplam 26 koltuk bulunuyor. Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlarını Başbakan, Meclis içinden ya da dışından bağımsız isimlerden atayacak. Geri kalan bakanlıklar da her siyasi partinin vekil oranına göre belirlenecek. MHP bakan vermeyeceğini açıkladı. Bu diğer partilerin bakan sayısını etkilemeyecek. Boş kalan bakanlıklara TBMM içinden veya dışından bağımsız isimler atanacak. Atama konusunda son söz Erdoğan’da bulunuyor. Bakanlar Başbakan tarafından seçilip Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.