Schneider Electric’ten BM’ye atama

    0
    118

    Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jean-Pascal Tricoire, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Yönetim Kurulu’na atandı. Tricoire’ın ataması BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından gerçekleştirildi.
     
    BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin 160’tan fazla ülkeden 13.000’i aşan paydaşı (şirket ve şirket dışı) bulunuyor. Sözleşmenin amacı şirketlerin strateji ve politikalarını daha adil bir hale getirmek. Bunun için de insan hakları, emek, çevre ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlarında on kriter belirlendi. Şirketlerin bu kriterleri yerine getirmesi bekleniyor. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi bu alanda hareket eden dünyanın en büyük kuruluşu olma niteliğinde. İkinci sırada yer alan kuruluş ise Fransa Küresel İlkeler Sözleşmesi. Fransa Küresel İlkeler Sözleşmesi, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi katılımcıların %10’una sahip. Aynı zamanda Gelişmiş COP seviyesinin karşılanması anlamında en yüksek orana sahip olan ağ olma özelliği taşıyor.
     
    Aynı zamanda Fransa Küresel İlkeler Sözleşmesi Başkanlığını üstlenen Tricoire, yeni görevine dair şunları ifade etti; “Küresel İlkeler Sözleşmesi Başkanı olduktan 4 yıl, Schneider Electric’in bu ağa katılımından 16 yıl sonra Yönetim Kuruluna katılarak BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin gelişimine katkıda bulunuyor olmaktan heyecan duyuyorum. Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik organizasyonu olarak BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, 10 İlke ve 17 BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi aracılığıyla şirketlerin insan ve emek hakları, cinsiyet eşitliği, çevrenin korunması ve etik iş uygulamaları alanlarında ilerleme kaydetmesini sağlayan mükemmel bir organizasyondur”.
     
    Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Unilever CEO’su Paul Polman ise Tricoire’nin yeni görevini kutladı. Polman; “Jean-Pascal Tricoire’ye BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Yönetim Kurulu’na hoş geldin diyorum. Şimdiye dek yaptığı çalışmalarla sürdürülebilirliğin teşvik edilmesine liderlik eden biri olarak Jean-Pascal’ın BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne değerli katkılarda bulunacağına eminim. Birlikte çalışmayı heyecanla bekliyorum” dedi