SAP, bulutların üzerinde uçmayı öğrendi

0
56

İşleri buluta taşıma sürekli olarak güvenlik boyutu ile tartışma gündemine gelse de şirketlerin buluttaki çözümlere ilgisi giderek artıyor. Kurumsal uygulama ve yazılım lideri SAP’nin birinci çeyrek sonuçları bunu açıkça gösteriyor. Kurlardaki oynaklık nedeniyle IFRS olmayan, sabit kurlu ve değişken kurlu bilanço sonuçları arasındaki farklar kafaları karıştırsa da, yeni bulut satışlarının yüzde 121’lik büyüme ile 120 milyon euroya ulaşması ve bulut abonelikleri ile destek gelirlerindeki yüzde 131’lik artış çok net göstergeler.
 
SAP, 2013’te 16,82 milyar euro olarak gerçekleşen cirosunu 2014’te yüzde 4 artışla 17,56 milyar euro’ya ulaştırırken, bulut abonelikleri ve destek gelirlerindeki yüzde 56’lık artış bunda önemli rol oynamıştı. SAP, bulut abonelikleri ve destek gelirlerinde geçen yılın üçüncü çeyreğinde de üç haneli büyüme sağlamıştı. Şirketin bu alandaki geliri 2014 sonunda ancak 1,1 milyar euro’ya ulaşabilmiş olsa da bu trend SAP’nin geleceği açısından önem taşıyor.

2015’in birinci çeyreğinde bu büyüme, IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirlerine yüzde 24’lük artış olarak yansırken şirketin bulut ve yazılım toplam gelirleri 3,66 milyar euro’ya ulaştı. SAP’nin IFRS olmayan faaliyet karı da yüzde 15 artışla 1,06 milyar euro’ya ulaştı.
 
HANA, DEĞİŞİMİ ŞEKİLLENDİRİYOR 
SAP’nin bilgi işlemi belleğin içine taşıyan inovatif çözümü HANA tarafında da dikkat çekici bir büyüme gerçekleşiyor. SAP S/4HANA hızlı bir başlangıç yaparak şimdiden 370 müşteriye ulaşırken SAP Yönetim Kurulu Başkanı Bill McDermott, bilanço başarılarını değerlendirirken S/4HANA’ya özel olarak değindi. McDermott, “Hem bulut, hem de iş ağları segmentimizde üç haneli büyüme gerçekleştirdiğimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Duyurulduğu ilk günden bu yana büyük ilgi toplayan SAP S/4HANA, SAP genelinde hızlı bir büyüme ivmesi yaratıyor” dedi.
 
SAP’nin gelecek nesil iş suiti olarak tanıttığı SAP S/4HANA, dijitalleşen ve network kurallarına göre işlemeye başlayan ekonomide işleri basitleştirmeyi hedefliyor. SAP’nin gelişmiş bellek içi platformu SAP HANA üzerine kurulmuş olan bu yeni suitin özelliği, SAP Fiori ile kullanıcıya kişiselleştirilmiş deneyim sağlaması. Buluta kurulabilen ya da yerinde tesis edilebilen SAP S/4HANA, işletmeler ve birlikte çalıştıkları sektörler arasındaki ilişkiyi anında değer yaratan bir hale getirmeyi hedefliyor.
 
Bunun temelinde, işletmeleri insanlar, cihazlar ve iş ağları ile sürekli bağlı hale getirerek Nesnelerin İnterneti ve Büyük Veri’nin sağladığı olanakları şirketin içine taşıma yaklaşımı geliyor.
 
SAP S/4HANA’nın, iş tarafında yarattığı diğer fayda ise, işletmelerin iş süreçlerini basitleştirerek bu dünyaya gerçek zamanlı bir oyuncu olarak katılması. Bunun en kolay anlaşılır tarafı, şirketlerde önemli bir sorun olan yama yönetiminin ortadan kalkması.
Bütün bunların nihai sonucu ise, işletmelerdeki kullanıcıların herhangi bir yerdeki herhangi bir kaynaktan gelen veri hakkında içgörüye sahip olması. Böylece planlama, icra, öngörü ve simülasyon kesintisiz bir biçimde –iş akışını kesip verileri güncelleyip devam etmeye gerek kalmadan- yürütülebilecek. Bu, 21. yüzyılda şirketler için en önemli rekabet üstünlüğü olmaya aday.