Sanal gerçeklik kaskında rekabet tam gaz

0
48

Facebook’un geliştirdiği sanal gerçeklik kaskı Oculus Rift 2016 yılında pazara girmeye hazırlanırken, bu alanda teknoloji devleri arasında da müthiş bir rekabetin baş gösterdiği gözleniyor.
 
Le Figaro’da yer alan haberde, Oculus Rift’in bu yıl Noel’de pazarda olmasının beklendiği , bu tarihin 2016 yılının başlarına ertelenmesinin biraz hayal kırıklığı yaratabileceği belirtiliyor.
 
Öte yandan, Oculus Rift pazarda tek olmayacak; rakipleri de sanal gerçeklik kaskı alanında hummalı bir çalışma içinde. Facebook bu teknolojiyi üretebilmek için geçen yıl Oculus VR’yi 2 milyar dolara satın almıştı.
 
Ancak Facebook Oculus Rift’in piyasaya çıkış tarihini 2016 yılına ertelerken, rakibi HTC Vive yıl sonunda pazara girerek fark atabilir. Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, Valve’la beraber kaskı üretiyor; Valve, PC oyunlarının dijital satış pazarına hakim Steam platformuyla tanınıyor.
 
Bu arada, Sony de PlayStation 4 konsolu oyuncularını sanal gerçeklik alemine götürmek için “Project Morpheus” u hazırlıyor.
 
Oculus Rift’in fiyatı hakkında açıklama yapılmazken, Oculus VR ve Samsung işbirliğiyle Gear VR geliştirilmiş bulunuyor. Üzerine Galaxy Note 4 ya da Galaxy S6 akıllı telefonu monte edilebilen bu kask sanal gerçeklik için ilk deneyimi sunuyor. Fiyatı 199 euro.