‘Samsung Galaxy S8 telefon kullanımını kökten değiştirecek’

0
37

Uludağ Ekonomi Zirvesi için Bursa’ya gelen Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, yaptığı açıklamada, bundan sonra teknoloji alanında, nesnelerin interneti, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik konularının konuşulacağını belirtti.

“S8 çok iddialı geliyor
Yeğen, Samsung Galaxy S8’in 29 Mart’ta New York’ta tanıtımının yapılacağını belirterek, aynı saatte Türkiye’de canlı yayınla bunu duyuracaklarını kaydetti.

Yeğen, Galaxy S8’in yan tarafında bir tuşun yer aldığını ve o tuşa basılarak komut verileceğini belirterek, şunları kaydetti:
“Yani mesela ‘Bana Spotify uygulamasından Aşık Veysel’in uzun ince bir yoldayım türküsünü çal.’ diyeceksiniz. Bir anda çalmaya başlayacak. Ya da randevu işinizi halledeceksiniz. Bunun daha da ilerisine giderek belirli komutlarla etrafımızdaki makineleri kontrol etmeye başlayacağız. Şimdiye kadar bu uygulamalar vardı ancak bu uygulamaları bulmak, çalıştırmak ve söyleyebileceğimiz cümle kalıplarını ezberlememiz gerekiyordu. Çıkacağımız telefondaki uygulama tamamen yapay zeka üzerine kurulu ve zamanla sizi tanıyan, hatta kullandığınız cümle kalıplarını anlayan, cümleyi tamamen bilmenize gerek bıraktırmayan bir uygulama olacak.”

“Telefon kullanımını kökten değiştirecek bir ürün”
Telefonun insanlar tarafından heyecanla beklendiğini kaydeden Yeğen, “Gerçekten telefon kullanımını kökten değiştirecek bir ürün çok iddialı geliyor. Kullanımı tamamen değiştireceğiz. Ben aslında buna ‘cep telefonu 2.0’ diyorum.” ifadelerini kullandı.