Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge tanıtıldı, işte özellikleri

0
99

Samsung Electronics, Galaxy ürün ailesinin en yeni üyeleri Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’i tanıttı. 
 
Samsung Electronics Mobil İletişim Birimi Başkanı DJ Koh, “Daha aydınlık, daha net, daha uyumlu ve daha eğlenceli bir dünyaya inanıyoruz. Bu vizyon doğrultusunda Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’i geliştirirken zarif tasarımı işlevsellikle bir araya getirmeye ve eşsiz bir mobil deneyim sağlamaya çalıştık. Tüketicilere teknoloji ile güç katarak hayattan daha fazlasını almalarına yardımcı olmayı ve mümkün olabileceklerin eşiğini her zaman daha yukarı çekmeyi amaçlıyoruz” dedi.
 
Gelişmiş Kamera, Yüksek Kaliteli Fotoğraf
Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’in üzerinde düşük ışıkta dahi daha aydınlık ve net kareler sağlayan, bir akıllı telefonda ilk kez yer alan Çift Piksel (Dual Pixel) kamera bulunuyor. Daha geniş diyafram açıklığı ile aydınlık lens sunan devrimsel Çift Piksel teknolojisi ve daha büyük pikseller sayesinde kamerada, düşük ışık koşullarında bile çok daha hızlı perde (shutter) sürati ve çok daha isabetli otomatik odaklanma (autofocus) özelliği yer alıyor.
 
Sadeleştirilmiş Tasarım ve İşlevsellik
3 boyutlu cam ve metalden üretilen 5.1 inç Galaxy S7 ve 5.5 inç Galaxy S7 edge, zarif tasarımını dayanıklı ve ergonomik kavisli yapısıyla buluşturuyor. Cihazların yeni Sürekli Açık Ekran (Always-On Display) özelliğinin sadeleştirilmiş yapısı ve hiç dokunmadan kullanıma uygun sunduğu deneyim, kullanıcıların herhangi bir çağrıyı ya da önemli bir bildirimi kaçırma endişesini ortadan kaldırıyor.

Hem Galaxy S7 hem de Galaxy S7 edge, tasarımından herhangi bir ödün vermeden IP68 su ve toza dayanıklı olarak kullanıcılara sunuluyor. Gelişmiş deneyimiyle Galaxy S7 edge’de bulunan Edge Kullanıcı Deneyimi (UX), kullanıcıların en fazla kullanmayı sevdiği e-posta, selfie modu, panorama modu ya da herhangi bir üçüncü parti uygulamanın kısa yoluna yer vererek elverişli ve verimli bir deneyim sunuyor.
 
Şarjdan Oyuna Geliştirilmiş Performans
Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge, hem kablolu hem de kablosuz hızlı şarj teknolojisi sunuyor. Buna ek olarak hibrit SIM sürücüsü, kullanıcıların 200GB’a kadar fazladan depolama alanına sahip olabilecekleri mikroSD kart yerleştirmelerine izin veriyor.

 
Ayrıca Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modellerinde donanım ve yazılımsal olarak önemli geliştirmelere giderek oyun performansını da optimize etti. Güçlü işlemcisi ve büyük pil kapasitesiyle çok daha uzun süreli oyun deneyimi sunan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge, dahili soğutma sistemiyle cihazın fazla ısınmasının önüne geçiyor. Oyuncular için yeni eklenen Oyun Başlatıcısı (Game Launcher), kullanıcıların pil tüketimini yönetmesine ve bildirimleri minimuma indirmesine olanak tanıyor. Buna ek olarak kullanıcılar, oyun deneyimlerini kaydedebiliyor ya da diğerleriyle oynamak üzere ekranlarını paylaşabiliyor. Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge ile birleştirilen Vulkan API, yüksek performans gerektiren grafik yoğun oyunların düşük pil tüketimiyle oynanmasını sağlıyor.
 
Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge, 2016 yılının Mart ayının ortasından itibaren satışa sunulacak.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge Ürün Özellikleri

  Galaxy S7 Galaxy S7 edge
İşletim Sistemi Android 6.0 (Marshmallow)
LTE Cat.9(450/50Mbps)
* Ülkelere ve mobil operatörlere göre farklılık gösterebilir
Boyut 142.4 x 69.6 x 7.9mm, 152g 150.9 x 72.6 x 7.7mm, 157g
İşlemci Octa core (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), 64 bit, 14 nm işlem
* Ülkelere ve mobil operatörlere göre farklılık gösterebilir
Bellek 4GB RAM (LPDDR4), 32/64GB (UFS 2.0) + microSD (200GB’a kadar)
Ekran 5.1” Quad HD Super AMOLED
2560 X 1440 (577ppi)
5.5” Quad HD Super AMOLED
2560 X 1440 (534ppi)
Edge Screen
Kamera Arka: Dual Piksel 12MP (F1.7), Smart OIS
Önt: 5MP (F1.7)
Pil 3,000mAh 3,600mAh
Hem kablosuz hem de kablolu hızlı şarj
Kablosuz şarj WPC ve PMA ile uyumludur
Ödeme NFC, MST
Bağlantı WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO,
Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB 2.0, NFC, Konum
Sensörler İvme ölçer, Mesafe, RGB Işık, Jeo-manyetik, Cayroskop,
Parmak İzi, Barometre, Aralık, HRM
IP Kodu IP68
Ses MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR,
AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM