Samsung Galaxy Note 7 üretimini durdurdu

0
42

Teknoloji devi Samsung, patlama ve yanma vakaları nedeniyle toplattığı ve değiştirtiği Galaxy Note 7 modelinin üretimini geçici olarak durdurdu.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, Note 7’lerin değiştirimesi sonrası tekrar eden problemler ve gelen olumsuz raporlar nedeniyle bu kararın alındığını açıkladı.

ABD ve Avustralya’nın telefonun satışını ve değişimini geçtiğimiz hafta uçuşta Galaxy Note 7 telefonundan dumanlar çıkan bir yolcunun uçaktan tahliye edilmesi üzerine durdurdu.

ABD’li telefon operatörü AT&T, soruşturma tamamlanana kadar Galaxy Note 7 değişimlerini durdurduklarını açıkladı. Bİr diğer ABD’li telefon operatörü T-Mobile ise müşterilerinin Galaxy Note 7 telefonlarını T-Mobile bünyesindeki diğer modellerle değiştirebileceklerini duyurdu. 

Note 7’lerin bataryalarındaki sorun nedeniyle Samsung Eylül ayında bu model telefonları değişim için geri çağırmıştı. Dünya üzerindeki birçok kullanıcı, alev alan telefonlarının resimlerini sosyal medyada paylaşması ve konuyla ilgili haberlerin çıkması üzerine şirket bu kararı almıştı.

Samsung’un Türkiye internet sitesinde ise kullanıcıların telefonu kullanmayı sonlandırmayı ve en yakın yetkili bayiye telefonlarını getirmeleri konusunda uyarı bulunuyor. Samsung Türkiye’nin sitesinde değişimlerin Ekim ayı ortasına kadar tamamlanacağını öngördükleri belirtiliyor.