Samsung 3 yılın en iyi faaliyet karını açıkladı

0
30

Samsung Electronics Co., son üç yılın en yüksek faaliyet karını açıklaması ile birlikte, arızalı çıkan Galaxy Note 7 fiyaskosunun ardından gücünün devaöm ettiği gösterdi. Samsung’un karındaki yükseliş, chip ve ekran bölümlerindeki güçlü seyir ve ucuz akıllı telefonlardan kaynaklandı.

Dünyanın en büyük mobil telefon üreticisi Samsung, Çinli akıllı telefon markalarından gelen talebin hafıza chip fiyatlarını yükseltmesi ve organik LED (light emitting diode) ekranları bölümünü desteklemesinin ardından çeyrek dönem karında yüzde 50 artış olduğunu açıkladı. Samsung ayrıca, önceki telefon modellerini yeni renk ve özelliklerle donatarak Note 7’nin yokluğunu gidermeye çalıştı.

Samsung, sorunlu Note 7’lerden dolayı en karlı modelini durdurmak zorunda kalması ile birlikte tarihinin en büyük krizinin yaşamasının ardından güçleniyor. Ancak şirket halen, Samsung’a 6 milyar dolar maliyet getiren soruşturmanın sonuçlarını açıklamadı ve Apple Inc.’nin tatil dönemlerindeki satış liderliğini kesinleştirdi.

Seul’de IBK Securities Co. analisti Lee Seung-woo, “Note 7 boşluğuna rağmen, Samsung güçlü S7 satışları ile gücünü oldukça iyi korudu,” dedi ve “İlk çeyrekteki yumuşak inişin ardından, Samsung yeni S8 modelinin piyasaya gelmesi ile birlikte rekor Haziran çeyreği karı açıklama yolunda” şeklinde görüş bildirdi.

Samsung’un faaliyet karı Aralık ile biten çeyrekte 9.2 trilyon wona (7.8 milyar dolar) çıktı ve son üç yılın en yüksek karını gerçekleştirdi. Bloomberg’in anketine katılan analistlerin tahminlerinin ortalamasına göre, karın 8.29 trilyon won seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.