Sağlığa giden yol düzenli beslenmeden geçiyor

0
166

 Teknoloji, sağlık ve yaşam kalitesinde önemli roller oynarken, dijital sağlık ürünlerinin teknolojik cazibesi kimi zaman vücudumuzun sağlığı ile doğrudan ilgili olan beslenme konusunu gözden uzak bir noktaya itebiliyor. Oysa yediklerimiz ile ruh ve beden sağlığımız arasında doğrudan bir ilişki var; sağlığımızın da yaşam kalitemizle…
Philips’in, Ipsos işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Türkiye Sağlık Trendleri Araştırması’na göre Türkiye’de insanların yüzde 72’si mevcut sağlık durumlarının hayat kalitelerini olumlu etkilediğini söylüyor. Buna rağmen yüzde 70’lik bir kesim stresin sağlığını kötü yönde etkilediğini ifade ediyor. Sağlığı olumsuz etkileyen faktörler sıralamasında ise ‘düzensiz beslenme’ yüzde 33 ile dördüncü sırada yer alıyor. Beslenme tarafına daha ayrıntılı bakıldığında ise ev yemeği, taze meyve ve sebze tüketmenin sağlıklı yaşamın bir parçası olarak algılandığı ortaya çıkıyor. Ülkemizde ev yemeklerini tercih etme oranı yüzde 67’yi bulurken, ankete katılanların yüzde 54’ü her gün taze meyve/sebze suyu tüketmeye dikkat ettiğini belirtiyor.
Araştırmaya göre “Sağlığım söz konusu olduğunda her türlü parayı ödemeye hazırım” diyenlerin oranının yüzde 64’ü bulması, sağlığın önemiyle ilgili bir algı sorunu olmadığını gösteriyor. Yaşam tarzlarının hızlı bir biçimde değiştiğini gözlemleyen Philips ise hastalıkla mücadeleye gerek kalmadan; sağlıklı ve düzenli beslenme ile kullanıcılarının hayatlarını iyileştirmek için çalışıyor. Şirketin Ar-Ge çalışmalarının ortaya çıkardığı yeni beslenme ürünleri, bu strateji doğrultusunda büyük önem taşıyor.
Philips Türkiye Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu, “Philips olarak dünyada 127, Türkiye’de ise 88 yıldır faaliyet gösteriyor; tüm trendleri ve kullanıcı iç görülerini yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda, tüm dünyada insanların yaşam tarzlarının değiştiğini, yaşam hızının artması ile birlikte sağlıklı yaşam ve sağlık beslenmenin de önem kazandığını gözlemliyoruz. Ürünlerimizi bir sağlık teknolojileri şirketi olarak bu çerçevede şekillendirmeye özen gösteriyor, sağlıklı beslenmeyi destekleyen ürünlerimizle kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Yakın zamanda Türkiye’deki kullanıcılarımızın beğenisine sunduğumuz Yavaş Sıkım Katı Meyve Sıkacağımız, Eylül ayında müşterilerimiz ile buluşturacağımız 0 yağ ya da çok az yağ ile kızartma imkanı sağlayan Air Fryer ve sağlıklı beslenmeyi destekleyen Vakumlu Yüksek Hızlı Smoothie Blender bu anlayışımızın örnekleri…” şeklinde konuşuyor.
 
Evde yemek pişirmek, ilişkileri ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını geliştiriyor…
Philips, yiyecek ve içeceklerin sağlıklı bir yaşamın temel taşları olduğuna inanıyor. Ancak bu, sevilen lezzetli yiyeceklerin tadının çıkarılamayacağı anlamına gelmiyor. Evde yemek yaparak kullanılan malzemeleri, dolayısıyla yemeğin kalitesini kontrol etmek mümkün ve ev yapımı yiyecekler diğer hiçbir yiyecekle kıyaslanamayacak kadar besleyici… Evde yemek pişirmek, aileleri ve insanları bir araya getirip ilişkileri geliştiriyor ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları oluşturmaya yardımcı oluyor. Philips mutfak aletleri ile besleyici olduğu kadar lezzetli ev yemekleri kolayca hazırlanabiliyor.
Elmasoğlu, “Philips olarak, anlamlı ve sürdürülebilir inovasyonlar yaparak dünyayı daha sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılında 2,2 milyar kişinin hayatını iyileştirdik. 2025 yılına kadar her yıl 3 milyar kişinin hayatını iyileştirmeyi hedefliyoruz” diyerek daha fazla insana dokunarak çözümlerini yaygınlaştırma vizyonlarına işaret ediyor.  
Türk Diyabet Cemiyeti verilerine göre Türkiye’de diyabet hastası sayısı 7 milyonu aşmış durumda… TUİK 2016 Sağlık Araştırması’na göre ise Türkiye›de her beş kişiden biri obez, her yüz kişiden 34›ü ise fazla kilolu…Her yıl 300 bin kalp krizi vakasının 125 bini ölümle sonuçlanıyor. Tüm bu veriler, sağlıklı beslenmenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Elmasoğlu, “Yaşamı daha iyi hale getirmenin her zaman bir yolu olduğuna inanıyoruz. Evde yeme alışkanlığı; aşırı kilo, obezite ve kalp hastalığı risklerini azaltmada çok önemli etken. Philips olarak biz de,  bir yandan lezzetten ödün vermeyen tüketicilerin isteklerine saygı duyarken, diğer yandan uzun vadeli ve sağlıklı yemek pişirme ve yeme alışkanlıkları sağlayan çözümler üretmeye devam ediyoruz” dedikten sonra yeni ürünleri hakkında şu bilgileri veriyor:
Yavaş Sıkım Katı Meyve Sıkacağı: Sağlıklı beslenme konusunda şu an herkesin ilgili mağazalarda bulabileceği en yeni ürünlerimizden biri Philips Yavaş Sıkım Meyve Sıkacağımız… Bu ürünümüz, 70 mm’lik XL besleme borusu ile meyve, sebze ve yapraklı yeşillikleri kesmeye gerek kalmadan çok kısa süre içerisinde hazırlama imkanı sağlıyor. Yavaş sıkım teknolojisi ile meyve ve sebzeleri lifleri ile birlikte sıkarak yüzde 80’ine kadarını meyve/sebze suyuna dönüştürüyor. Philips Yavaş Sıkım Meyve Sıkacağının bir diğer önemli özelliği ise metal bıçak yerine plastik vida ile yavaş sıkım yapması… Bu teknoloji, meyve ve sebzeleri sıkma işlemi esnasında metal ile temas ettirmediği için besinlerin içerisinde yer alan A, C ve K vitaminlerinin korunmasına olanak tanıyor.
Philips AirFryer XXL: Airfryer ürünümüz ile yiyecekleri çok az yağ kullanarak veya hiç yağ eklemeden sıcak hava ile pişirebiliyorsunuz. Böylece yüzde 90’a kadar daha az yağ ile kızartma yaparak hem sağlıklı hem de leziz bir beslenme sürecine başlayabiliyorsunuz. Ayrıca yeni Twin TurboStar teknolojimizle Airfryer’ın içindeki sıcak hava, pişirme sepetinin içinde bir akım oluşturuyor. Böylece yiyeceklerden fazla yağı açığa çıkarıyor ve fazla yağlar yağ hapsedicide toplanıyor.
Vakumlu Yüksek Hızlı Smoothie Blender: Sağlıklı beslenmeyi destekleyen bir diğer ürünümüz ise Vakumlu Smoothie Blender… Kullanıcılarımız bu ürünümüzle sert ya da yumuşak arzu ettikleri yiyeceklerle lezzetli ve sağlıklı karışımlar oluşturabiliyor. Hız ayarları sayesinde meyvelerden fındık gibi sert besinlere kadar pek çok yiyeceği kullanıcılarımızın istediği şekilde karıştırıyor. Bu ürünümüzün en önemli özelliği ise Vakum teknolojisi… Bu teknoloji ile karıştırma işlemi başlamadan önce blenderın içindeki hava emiliyor. Oksijenle temas etmeden karıştırılan yiyecekler pürüzsüz ve köpüksüz bir kıvama sahip oluyor ve anti-oksidan özelliğiyle tazeliğini sekiz saate kadar koruyor.