Sabancı’nın sigorta planı

0
40

Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, satın almalarda hayat ve bireysel emeklilik tarafında daha ilgili olduklarını, banka işbirliği olan şirketlerin kendileri için daha cazip olduğunu söyledi.
Sabancı Holding Sigorta Grubu’nda ve sektörde 2017 yılında yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği ve gelecek dönem hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Dinçer, sigorta sektörünün mevcut yapısında dolayı elementer tarafta konsolidasyonun bugüne kadar zor olduğunu, acentelerin tüm sigorta şirketleri ile çalışabilme imkanının satın almaları anlamsız kıldığını söyleyerek, “Dolayısıyla bugüne kadar satın almalara elementer tarafta soğuk durduk. Önümnüzdeki dönemde bir fırsat çıkar mı bilmiyorum, çıkarsa mutlaka bakıyoruz. En son birkaç ay önce bir fırsat vardı baktık, sonra vazgeçtik” dedi ve şöyle devam etti:
“Hayat ve emeklilik tarafında daha fazla ilgiliyiz. Orada da çok nadiren çıkıyor fırsatlar. Geçmişte birkaç tanesini çalıştık. Holding tarafında işimiz bu fırsatları değerlendirmek… Banka işbirlikleri olan şirketler bizim için daha cazip.”