Sabancı’dan yüksek faiz vurgusu

0
76

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Center’da düzenlenen Yıllık Paylaşım Toplantısı’nda dünya ve Türkiye ekonomisi ile birlikte Sabancı Holding’e ilişkin açıklamalar yaptı.
Sabancı, dünya ekonomisinin 2017’de son 10 yılın en yüksek büyüme hızına ulaştığını söyledi.
Gelişmiş ülkelerde enflasyonun yükselmesi beklenirken para politikalarının kademeli olarak normalleşmesinin gündemde olduğunu hatırlatan Sabancı, bu yılın başlarından itibaren dünyada büyümeyle ilgili olumlu seyir devam ederken, hisse senedi borsalarında ciddi sayılabilecek bir düşüşün yaşandığını kaydetti.
Türkiye ekonomisinin 2017 yılında da güçlü büyümesini sürdürdüğünü belirten Sabancı, “Dünyadaki büyüme trendinin ülkemize olumlu yansıması 2017’deki en sevindirici gelişmelerden olmuştur. Üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 ile son 6 yılın en hızlı büyümesini elde ettik. OECD ülkeleri içinde en hızlı büyümeyi yakaladık. 2017 ihracatında da 158 milyar dolar ile iyi bir performans elde edilmiştir.” ifadelerini kullandı.
Yüksek faizle ilgili önlemlerin alınması gerektiğini kaydeden Sabancı, şöyle konuştu:
“Geçen sene enflasyonda ve yüksek reel faizde artış gördüğümüz bir yıl oldu. Bu konularda gerekli önlemlerin alınmasını, ekonomik istikrarın sağlanması ve büyümenin, düşük enflasyonda, kalıcı olması bakımından çok önemsiyoruz. Bu konuda Sayın başbakanın enflasyonla mücadele edileceğine vurgu yapan, öncelik veren açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz.”

“Enerjisa üretim de halka arz edilecek”
Konuşmasında, Enerjisa’nın halka arzından duydukları memnuniyeti de anlatan Sabancı, “Topluluğumuz için son yıllarda en çok yatırım yaptığımız, en çok emek verdiğimiz, sonunda sektörünün lideri olarak halka arz ettiğimiz Enerjisa’da rekor bir taleple karşılaşmak bizleri çok memnun etti. Ayrıca enerji dağıtımının halka arzından elde ettiğimiz kaynağı, yine ülkemizin geleceğine ve sektörün potansiyeline olan güvenimizle enerji üretim şirketimize yatırıyoruz. Hedefimiz, Enerjisa üretim şirketini de halka arz etmek olmalıdır. Böylece yaratılan değeri şeffaflıkla paylaşırken, tüm topluluğumuzun yapısının daha sağlıklı ve sağlam olmasına katkı sağlanacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.