Rosengren: Fed hedeflerine yaklaşıyor

    0
    21

    Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed’in enflasyon ve istihdam hedeflerini büyük olasılıkla yakında yakalayacağını savunarak, ekonomiyi ticari gayrimenkul fiyatlarında artış gibi risklerden korumak için zaman içinde daha hızlı faiz artırımlarının düşünülmesi gerektiğini söyledi. Ancak Rosengren kendisinin yavaş ve kademeli yaklaşımı desteklediğini ifade etti. 
         
    Rosengren, Pekin’de yaptığı açıklamada, “Faiz artırımları zamanlamasıfinansal istikrara yönelik risklere bağlı olarak değerlendirilmeli. Fed hem fiyat istikrarı hem de tam istihdam görevini yakında yerine getirecek. İstihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinin ne kadar çabuk başarıldığına bağlı olarak Fed’in faiz normalleştirmesi biraz daha hızlı olabilir. Faiz artırımlarının daha hızlı olması gelecekte bu hedeflerden büyük bir ayrışma yaşanması riskini azaltabilir” diye konuştu.
       
    Faiz oranlarının uzun süre düşük kaymasının riskleri olduğunu vurgularken, Fed’in bu riski değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Rosengdren, faiz artırımına büyümeyi destekleyecek şekilde yavaş, kademeli yaklaşımı desteklediğini, hızlı artırımların ekonomik toparlanmanın hızını yavaşlatabileceğini belirtti. 
       
    Rosengren bu yıl FOMC’nin oy verme hakkına sahip bir üyesi.