Rönesans: Rus havalimanı ihalesi daha sonuçlanmadı

0
20

Rusya’yla yaşanan uçak krizi sonrası, bazı Türk şirketlere yaptırımlar sürerken, başkent Moskova’nın en büyük havalimanının B terminali inşaatı için yapılan ihaleyi Rönesans şirketinin kazandığı ajanslar tarafından geçildi. Ancak bu haber, şirket tarafından doğrulanmadı. 

Dünya’nın haberine göre, şirketten yapılan açıklamada, ‘Konuya ilişkin geçen haber doğru olmayıp, resmi olarak gerçeklik taşımamaktadır’ denildi.

Rönesans’ın açıklaması şöyle:

‘Rönesans İnşaat olarak, Moskova Sheremetyevo havalimanı terminal ve tünel inşaatı ihalesinde finale kalan şirketler arasındadır. Bununla birlikte Moskova Sheremetyevo havalimanı terminal ve tünel inşaatı ihale süreci henüz tamamlanmamıştır. Bu nedenle bazı haber kaynaklarından konuya ilişkin geçen haber doğru olmayıp, resmi olarak gerçeklik taşımamaktadır.

Bu konuda ve ihalenin sonucuna ilişkin şirketimize resmi açıklama yapılır yapılmaz; bizzat paylaşacağımızı vurgulamak isteriz.” 

Türkiye’nin Kasım ayında Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından uygulanan bu yaptırımlara rağmen Rönesans İnşaat ve Limak, Sheremetyevo havalimanı inşaat ihalesine Rusya’daki iştirakleri üzerinden katılmışlardı.