Rolls-Royce’den Türkiye’deki sağlık kampüslerine 30 jeneratör

0
76

Sağlık Bakanlığı, 2018 yılının sonuna kadar kamu veya özel sektör kuruluşlarının desteğiyle farklı şehirlerde kurmayı planladığı toplam 35 sağlık kampüsüne yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Hesaplamalara göre her bir projede ihtiyaç duyulan güç 20 ila 30 MW arasında. Rolls-Royce, Türkiye’deki sağlık kampüslerine 30 adet MTU Onsite Energy jeneratör tedarik edecek. Rolls-Royce’un tedarik edeceği MTU Onsite Energy dizel jeneratörlerle Sağlık Bakanlığı’nın Mersin ve Bilkent’teki yeni sağlık kampüslerine 56 MW yedek güç sağlanacak. 10 adet 16 silindirli Series 4000 dizel jeneratör ve 1 adet 8 silindirli Series 1600 güç birimi bu ay sonuna kadar Mersin ve Bilkent Sağlık Kampüslerinin ihalesini kazanan DİA Holding inşaat şirketine teslim edilmiş olacak. 14 adet 16 silindirli ve 5 adet 12 silindirli Series 4000 güç ünitesi ise Şubat 2016’da Bilkent’e (Ankara) gönderilmiş olacak. 

Friedrichshafen, Almanya – Rolls-Royce’un tedarik edeceği MTU Onsite Energy dizel jeneratörlerle Sağlık Bakanlığı’nın Mersin ve Bilkent’teki yeni sağlık kampüslerine 56 MW yedek güç sağlanacak.
10 adet 16 silindirli Series 4000 dizel jeneratör ve 1 adet 8 silindirli Series 1600 güç birimi bu ay sonuna kadar Mersin ve Bilkent Sağlık Kampüslerinin ihalesini kazanan DİA Holding inşaat şirketine teslim edilmiş olacak.
14 adet 16 silindirli ve 5 adet 12 silindirli Series 4000 güç ünitesi ise Şubat 2016’da Bilkent’e (Ankara) gönderilmiş olacak. MTU Onsite Energy markası Rolls-Royce’un Kara-Deniz biriminde yer alan Rolls-Royce Güç Sistemleri’nin bir parçası…

35 SAĞLIK KAMPÜSÜNE YATIRIM
Sağlık Bakanlığı, 2018 yılının sonuna kadar kamu veya özel sektör kuruluşlarının desteğiyle farklı şehirlerde kurmayı planladığı toplam 35 sağlık kampüsüne yatırım yapmaya hazırlanıyor. Hesaplamalara göre her bir projede ihtiyaç duyulan güç 20 ila 30 MW arasında. Programa dahil olan inşaat şirketlerinden biri olan DİA Holding, Mersin ve Bilkent şehir hastaneleri için açılan ihaleleri kazandı.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan MTU Türkiye Genel Müdürü Ekrem Kuraloğlu yaptığı açıklamada “Son zamanlarda yapılan büyük yatırımlar sağlık sektörünün Türkiye’de öncelikli bir sektör olduğunu ortaya koymuştur. Yatırımların şimdiden bu sektöre yoğunlaşması markaya duyulan güvenin göstergesi ve gelecek projelerin habercisidir” şeklinde konuştu.

Bilkent Sağlık Kampüsü, bir adet çekirdek tanılama merkezi ile farklı tıp merkezlerinin yer aldığı altı büyük binadan oluşuyor. Bilkent kampüsü 3.600’den fazla bir yatak kapasitesi sunuyor; benzeri şekilde tasarlanmış Mersin kampüsünün yatak kapasitesi ise 1.200’den fazla. Türkiye’deki hastanelerin gereken güç miktarınca yedek güç bulundurması mevzuata göre bir zorunluluk.

ROLLROYCE HOLDİNGS PLC HAKKINDA 

1.    Rolls-Royce’un vizyonu, özellikle Havacılık-Uzay ve Kara-Deniz birimleri aracılığıyla değişen dünyaya daha iyi enerji çözümleri yaratmaktır. Bu şirket birimleri pazara gaz türbinleri ve pistonlu motorlar olmak üzere iki güçlü teknoloji platformu üzerinden ulaşır. Havacılık-Uzay birimi, Sivil Havacılık-Uzay Sistemleri ve Savunma Havacılık-Uzay Sistemleri’nden oluşur. Kara-Deniz, Denizcilik, Nükleer ve Güç Sistemleri’nden oluşur.
2.    Genel merkezi Güney Almanya’nın Friedrichshafen kentinde olan Rolls-Royce Güç Sistemleri’nde 11.000 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Ürün portföyünde gemiler için MTU marka yüksek devirli motorlar ve tahrik sistemleri, güç üretimi, ağır kara, demiryolu ve savunma araçları ile petrol ve doğalgaz endüstrisi yer almaktadır. Şirket, MTU Onsite Energy markasıyla yedek güç, asgari yük ve azami yük uygulamaları ile gaz motorlarıyla ısı ve gücün bir arada üretildiği kojenerasyon tesislerine dizel jeneratör tedarik etmektedir. Bergen marka orta devirli motorlar gemilere ve enerji üretim uygulamalarına güç sağlamaktadır. L’Orange, büyük motorlar için sunduğu yakıt enjeksiyon sistemleriyle portföyü tamamlamaktadır.
3.    Rolls-Royce 120’den fazla ülkede 380’den fazla havayolu ve kiralama şirketi, 160 silahlı kuvvetler, 70’i deniz kuvvetleri olmak üzere 4.000 denizcilik müşterisi ve 5.000’den fazla güç ve nükleer enerji müşterisine hizmet vermektedir.
4.    Kuruluşumuzda 4 temel unsura odaklanıyoruz:
•    Müşteri – müşteri merkezli çalışıyoruz
•    Konsantrasyon – nereye odaklanacağımıza karar veriyoruz
•    Maliyet – sürekli daha verimli olmaya çalışıyoruz
•    Kar – finansal başarımızı arttırıyoruz
5.    2014 yılında, yaklaşık olarak yarısını satış sonrası hizmetlerden elde ettiğimiz 14,6 milyar pound yıllık ciroya ulaştık. Kesinleşmiş finansal raporlarda 30 Haziran 2015 itibariyle 76,5 milyar sterlin görülmektedir.
6.    Rolls-Royce olarak 2014 yılında araştırma ve geliştirmeye 1,2 milyar pound ayırdık. Ayrıca Rolls-Royce mühendislerinin bilimsel araştırmalarda ön sıralarda yer aldığı 31 üniversitenin teknoloji merkezlerinden oluşan global bir ağı da desteklemekteyiz.
7.    Rolls-Royce 50’den fazla ülkede 15.500’den fazlası mühendis olmak üzere 54.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. 
8.    Rolls-Royce Group olarak kadromuzda stajyer ve yeni mezunlara yer vermeye ve çalışanlarımızın becerilerini geliştirmeye gayret ediyoruz. 2014 yılında dünya genelindeki eğitim programlarımıza 357 stajyer ve 354 yeni mezun aldık. Tüm dünyada eğitim program ve faaliyetlerine aktif şekilde katılan 1.000’den fazla Rolls-Royce fen bilimleri elçimiz bulunuyor. 2020’ye kadar fen bilimleri destek faaliyetlerimiz kapsamında 6 milyondan fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.