RenCap: Piyasalar için en iyisi referandum

0
35

Renaissance Capital analistlerine göre Türkiye’de piyasalar için en iyi sonuç açık uçlu bir referandumun bir an önce yapılması. 

Aralarında Michael Harris’in de bulunduğu Renaissance Capital analistleri “Yeni anayasa riskleri artıracak mı?” başlıklı notunda Türkiye’de piyasaların durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Notta Türkiye’de kutuplaşmanın ve sayıları artan seçim döngüsünü sonlandırmanın rahatlama getirebileceğine dikkat çeken analistler bununla birlikte anayasanın değişmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. 

2019’a muhtemelen Türkiye ekonomisi için bir risk olmayacağını öngören RenCap analistleri ekonomi politikaları açısından anayasal hesap verme zorunluluğunun kurgulanmaması durumunda Türkiye’nin risklerinin artacağına vurgu yaptı. 

Kurumun değerlendirmelerine göre Nisan ayında yapılacak olan merkez başkanlığı görevlendirmesi de kritik önemde. RenCap analistleri bu konudaki öngörüsü herhangi yeni bir merkez bankası başkanının, Güney Afrika’dakine benzer bir şekilde piyasalarda etki yaratmayı önlemek için yeteri kadar ehliyeti olan biri olacağı yönünde. Kurum, bu riskin önlenmesi durumunda bile enflasyonun yüzde 7,5 seviyesindeki politika faizini devam ettirebilmek için oldukça yüksek kalacağı görüşünde. Bu durum piyasaların Merkez Bankası’nın Mayıs toplantısına kadar yeni Merkez Bankası başkanı ile bilmesi gereken her şeyi bilmesi gerektiği anlamına geliyor.