Renault Grubu’nda üst düzey atamalar

0
23

Gruptan yapılan açıklamaya göre Renault, üs düzey yönetiminde bir dizi değişikliğe gitti.

Buna göre 1 Mart 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, hali hazırda grubun Başkan Vekili ve Avrupa Bölgesi Başkanlığını yürüten Stefan Mueller, yeni dönemde hem Başkan Vekili, hem de Performans Kurulu Başkanı (CPO) olarak görev yapacak.

Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrasya Bölgesi Başkanı Jean-Chrishophe Kugler ise 1 Nisan 2016’dan itibaren Başkan Vekili ve Avrupa Bölgesi Başkanı olarak görev yapacak. Kugler, aynı zamanda Renault İcra Kurulu üyesi görevinde de bulunacak.

Grup bünyesinde Avrupa G9 Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Denis Le Vot, söz konusu atamalar kapsamında Kıdemli Başkan Yardımcısı ve aralarında Türkiye’nin de olduğu Avrasya Bölgesi Başkanı olarak atandı. Le vot, 2004 ile 2007 yılları arasında Renault Mais Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştı.

Renault İngiltere Genel Müdürü Ken Ramirez ise bundan sonra Avrupa G9 Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak. Ramirez ayrıca Renault Yönetim Kurulu üyesi de olacak.

– Jerome Stoll emekliye ayrıldı
Renault Grubu Performans Başkanı (CPO) ve aynı zamanda Satış Pazarlama Başkan Yardımcısı olan Jerome Stoll, gruptaki 36 yıllık kariyeri sonrasında emekli olmaya karar verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, Stoll’a grubun dünya çapındaki gelişimine katkılarından dolayı teşekkür ettiğini bildirdi.

Stoll’un bağlılığı ve sarsılmaz sadakatinin, gösterdikleri performans için kilit bir husus olduğunu aktaran Ghosn, Stoll’den otomobil sporları yarışları için kurulan yeni organizasyonu yönetmesini istedi.

Bu kapsamda Stoll, Viry-Chatillon (Fransa) ve Enstone (İngiltere) içindeki faaliyetleri kapsayan Renault Sport Racing Başkanı olarak atandı.

– Özgeçmişler
Başkan Vekili ve Avrupa Bölgesi Başkanı olarak atanan Stefan Mueller, 27 Ağustos 1960 yılında doğdu.
Würzburg Üniversitesi’nden mezun olan ve New York Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi masterını tamamlayan Mueller, kariyerine 1986’da Münich’deki BMW AG’nin Satış ve Pazarlama Bölümünde başladı. 
Sırasıyla Volvo, Ford ve Volkswagen’de çalışan Mueller, 2008 yılında CEO olarak ADAC e.V.’ye geçti.

Mueller, 1 Eylül 2012’den itibaren Başkan Vekili ve Avrupa Bölgesi Başkanı olarak görev yürütürken, 1 Mart 2016’den sonra Başkan Vekili ve CPO olarak görev yapacak.

Başkan Vekili ve Avrupa Bölgesi Başkanı olarak atanan Jean-Christophe Kugler ise 15 Aralık 1961’de doğdu.
Ecole Centrale de Nantes’dan mühendislik derecesi ile mezun olan Kugler, 1984 yılında Renault’a katıldı. Bu tarihten sonra şirketin çeşitli kademelerinde çalışan Kugler, 1 Nisan 2016’dan itibaren Başkan Vekili ve Avrupa Bölgesi Başkanı olarak görev yapacak.

Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrasya Bölgesi Başkanı olarak atanan Denis Le Vot da 8 Nisan 1965 yılında doğdu.

Ecole des Mines de Paris’den mühendislik derecesi ile mezun olan Le Vot, gruba 1990 yılında katıldı. Bir süre Türkiye’de Renault MAIS Pazarlama Müdürü olarak da görev yapan Le Vot, 1 Nisan 2016’dan itibaren Avrasya Bölgesi Başkanlığı ile Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunacak.

Avrupa G9 Satış ve Pazarlamadan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak atanan Ken Ramirez ise 13 Şubat 1968 yılında Puerto Rico’da doğdu.

Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden elektrik mühendisi olarak mezun olan Ramirez, İngiltere, ABD, Japonya, Meksika ve Latin Amerika’da otomotiv sanayinde 24 yılı tecrübe edindi. Renault-Nissan İttifakı’na 2002 yılında katılan Ramirez, 1 Nisan 2016’dan itibaren Avrupa G9 için Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Vekili olarak görev yapacak.

Emekliye ayrılan Jerome Stoll ise 8 Mart 1954 yılında doğdu.

Ecole Superieure de Commerce de Paris’ten (ESCP) mezun olan Stoll, kariyerine 1980’de Renault VI’da  (Renault Endüstriyel Araçlar) başladı.

Ardından şirket bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Stoll, 2016 marttan sonra emekliye ayrılacak. Ancak Stoll, bu süreçte Viry-Chatillon (Fransa) ve Enstone (Birleşik Krallık) içerisindeki faaliyetleri kapsayan Renault Sport Racing Başkanı olarak görev yapacak.