Rekabet Kurulu’ndan 10 hazır beton şirketine soruşturma

0
54

İzmir ilinde faaliyet gösteren hazır beton firmalarının rekabeti bozucu, kısıtlayıcı anlaşma ve/veya uyumlu eylem içinde oldukları iddiasına ilişkin yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
 
Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 20.04.2016 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Batıbeton Beton San. A.Ş., Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları San. ve Tic.  A.Ş., Varol Beton ve Yapı Endüstri San. Tic. A.Ş., Mendeş Grup Beton İnş. Mad. San. Tic. A.Ş., Irmak Beton Madencilik İnşaat Nakliyat Akaryakıt Turizm İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti., Kavuklar Akaryakıt Otomotiv İnşaat San ve Tic. A.Ş., Yarbay İnşaat Nakliyat ve Turizm İşletmecilik Tic. Ltd. Şti., Dere Beton Hazır Beton ve Yaş Sıva Sanayi ve Ticaret A.Ş., Akçansa Çimento San. ve Tic. A.Ş., Modern Beton San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 16-14/223-M sayı ile karar verdi.
 
4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri 
yasaklamaktadır. Soruşturma, adı geçen şirketlerin hazır beton pazarında 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı.
 
Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.