Regus, ihtiyaç haritasını belirledi

0
108

 Regus Türkiye Ülke Müdürü Murat Özgönül, 2018’de ofis pazarının her zamankinden daha fazla büyüyeceğini ve sektörel olarak ivme kazanacağını söylüyor. Özgönül, rahat çalışma konsepti ve ulaşılabilirlik açısından hazır ofis pazarının haritasını çıkarmış görünüyor. Peki hedefte neler var?

Regus’un, Türkiye’deki ofis alanı yatırımlarından söz eder misiniz?
Dünyanın en büyük hazır ofis tedarikçisi Regus olarak, bu alandaki öncü kimliğimizi Türkiye’de de yeni yatırımlarımızla sürdürüyoruz. Türkiye’ye 1999 yılında Beybi Giz Plaza’daki iş merkeziyle girdik ve geçtiğimiz 19 yıl boyunca istikrarlı bir büyüme sergiledik. 2017 yılında yüzde 25 büyüdük ve Maltepe’de diğeri Kurtköy’de olmak üzere İstanbul’un Anadolu Yakası’nda iki ofis açtık. Bu iki yeni lokasyonla, Anadolu yakasındaki hazır ofis sayımızda altıya ulaştı ve İstanbul’da 18 ofisle hizmet verir hale gedik. Ayrıca, Ankara’da iki, Adana, Gaziantep, İzmir ve Bursa’da da birer ofisimiz bulunuyor. Dünyada ise 120 ülkede 900 şehirde 3 bin ofisle dünya lideri konumumuzu devam ettirirken Türkiye’de halen 6 şehirde, 24 iş merkezinde hizmet veriyoruz.

Regus, Türkiye pazarındaki büyümesini nasıl ve neye göre devam ettirecek? Rekabetçi büyüme planı devam edecek mi?
Dünya lideri olarak dünyadaki büyüme trendine paralel olarak Türkiye’deki lider konumumuzu koruyup, büyümeye devam edeceğiz. 2018 yılında ağırlıklı olarak büyük şehirlerde olmak üzere çeşitli lokasyonlarda yeni iş merkezi açmayı ve yüzde 30-40 oranında büyümeyi hedefliyoruz. Regus olarak ihtiyaçlardaki değişimleri gözlemliyor ve iş planlarımızı buna göre yapıyoruz. Örneğin 2017 yılında açtığımız iki yeni merkezin Anadolu Yakası’nda olması bu yaklaşımın bir sonucu. Kurtköy ve Maltepe lokasyonlarında ofis açtık. Bölgedeki teknoparkların genç girişimcilerine ulaşmayı hedefliyoruz.

Dünyada hazır ofis sistemleri ve buna bağlı olarak gelişen trendler hakkında bilgi verir misiniz?
Dünyada hazır ofis sistemleri ve buna bağlı esnek çalışma saatleri, gelişen trendler olarak öne çıkıyor. Maliyet, yolda kaybedilen zamanlar ve paylaşımlı ofislerdeki network kazanımlarıyla sektörümüz, önümüzdeki yılların en çok büyüyen yıldızı olma yolunda. Esnek çalışma Türkiye’de yeni yeni büyüyen bir konsept, özellikle IT sektöründe ve start-uplarda bu eğilimi görüyoruz.

2018 yılı Regus’un yatırımları ve projeleri neler olacak?
Önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak biz de Türkiye’deki operasyonlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz. 2018’deki büyüme hedefimizi yüzde 30-40 olarak belirledik ve özellikle büyük şehirlerdeki network’ü genişleterek ilerlemeyi planlıyoruz. 2018’de Türkiye’de dört yeni ofis alanı açmaya hazırlanıyoruz.