‘Regülasyonlar bankacılık sektörüne baskı yapıyor’

0
67

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, regülasyonların bankacılık sektörü üzerinde baskı yaptığını belirterek, “Regülasyonlarla verimsizlik ve kârlılıkta düşme gözleniyor” dedi. Finansbank’ın ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ platformunun tanıtım toplantısında bir soru üzerine Aras, sadece Türkiye’de değil dünyada da krizler sonrasında regülasyonların olmasının normal olduğuna dikkat çekerek, ancak bunların bir takım verimsizlikleri ortaya çıkartabildiğini söyledi.

Bankacılık sektöründe kârlılıkların yüksek gibi göründüğünü ancak, öyle aşırı kârlılıkların olmadığını ifade eden Ömer Aras, “Yaratıcı ve yenilikçi beyinleri bankacılığa çekmek lazım. Kişiler değil kurallar karar verince yaratıcılık zorlaşıyor. Bankacılık dışı finansman ortaya çıkıyor” dedi.
 

 
“İŞİMİZ İNSANLARLA”
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ projesi ile ilgili de Aras şunları söyledi: “Türkiye’nin Finansçısı olarak işimiz rakamlarla değil, insanlarla. Bu motto etrafında, Türkiye’nin dört bir yanındaki Finansçılarla kurumsal sosyal sorumluluğu hepimizin sahiplendiği bir anlayışla, çocuk odaklı bir gelişim platformu inşa ediyoruz. ‘Çocuk’ odağını ve çalışkanlığımızı vurgulayacak ‘Minik Eller’ ile çocuklarımızın geleceğe yön verecek yaratıcılıklarının başlangıç noktası olan ‘Büyük Hayalleri’ bir araya getirdik. İlk adımlarını attığımız Minik Eller Büyük Hayaller platformumuz ile geleceğin yaratıcı liderleri olan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin kalkınması için, ‘demografik fırsat penceresi’nin yarattığı fırsatlara dikkat çeken Ömer Aras, bu dönemin başarılı olması için Türkiye’nin inovasyon üretme gücünü artırmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.
Aras, “Türkiye’nin sahip olduğu bu fırsatı başarıya çevirmenin yolu, Finansçı’nın karakteri olan; yenilikçi, yaratıcı, analitik, güvenilir, teknolojik, çözümcü, farklı düşünen ve pozitif yaklaşıma sahip nesiller yetiştirmekten geçiyor. Bir çocuğa dokunmak, Türkiye’nin yaratıcı liderlerine dokunmaktır diyoruz ve bu doğrultuda, çocukların ilgisini kazanacak, onların hayal dünyası için ilham kaynağı olacak, çevrelerindeki dünya ile, teknoloji ile, sanat ile etkileşimlerini tetikleyip, yaratıcılıklarını güçlendirecek farklı projelerle sürekli gelişecek bir platformun temelini atıyoruz” dedi
 
TÜRKİYE ÇAPINDA YAYGINLAŞACAK
‘Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller’ platformu kapsamındaki projeler hakkında bilgi aktaran Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu da, önümüzdeki dönemde ölçeklenerek büyüyecek ve Türkiye çapında yaygınlaşacak projelerden birinin, ‘Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor’ projesi olduğunu belirtti. Microsoft Türkiye işbirliğinde ve HABİTAT’ın da paydaş olarak yer aldığı projenin ilk aşamada 20 ilde hayata geçirileceğini belirten Güzeloğlu, “Benzersiz bir deneyimle, çocukların teknoloji odaklı yaratıcılık gücüne ilham verecek proje ile yeni yüzyılın gereklilikleri doğrultusunda çocukların teknoloji okuryazarlığı konusundaki becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Güzeloğlu, platform kapsamındaki bir diğer projenin, matematiğin doğada, insan hayatında, yaşamın her noktasında var olduğunu, çocuklara eğlenceli ve yaratıcı yüzüyle aktarmayı hedefleyen interaktif matematik müzesi ‘Mathamazing’ (Harika Matematik) olduğunu sözlerine ekledi. Proje, Finansbank desteği ile önce İstanbul’da, daha sonra gezici sistem sayesinde farklı illerde gerçekleşecek ve binlerce çocuğa ulaşacak.

Çocukların hayal güçlerinin gelişiminin yaratıcı düşünme yapısı için önem taşıdığını ifade eden Güzeloğlu, bu anlayış ile Madagaskar Live ve Sezuş’un Hikayeleri adlı çocuk oyunlarının hayata geçirilmesine destek verdiklerini sözlerine ekledi. Güzeloğlu, “Ülkemizi adım adım dolaşarak toplam 200 bine yakın çocuğa ulaşacak bu projelerle, onların hayal dünyasına, yaratıcılıklarına ilham vermek istiyoruz. Burada bizi çok mutlu eden bir nokta da, Finansçı çalışma arkadaşlarımızın Minik Eller’i tutarak Büyük Hayaller ile buluşturmada gönüllü olması” dedi.

Minik Eller Büyük Hayaller platformu kapsamında Türk Eğitim Derneği (TED) ile Okullardaki Eğitimin İyileştirilmesi projesini başlatacaklarını aktaran Güzeloğlu, “Projenin ilk adımı olarak, Ankara ve Adana’da, TED tarafından belirlenen başarısı düşük sekiz okulda, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitime kavuşması için iyileştirme çalışmalarına üç yıl boyunca destek vereceğiz” dedi.
 
YENİ PROJELERİ FİNANSÇILAR TASARLAYACAK
Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan 13 bini aşkın Finansçı’nın her birinin, çocukları ve aileleriyle, Minik Eller Büyük Hayaller’in paydaşı ve çocukların gelişen hayal gücü ve yaratıcılığı için bir ‘İyi Niyet Elçisi’ olduğunu ifade eden Temel Güzeloğlu, bundan sonra geliştirilecek projelerin yine Finansçılar tarafından tasarlanacağını kaydetti ve “İlk aşamada, bir yarışma düzenleyerek, Gönüllü Finansçların yaratıcılığı ile üretilecek çocuk odaklı projeler arasından seçilecek 3 özel projeye destek vererek platforma dahil edeceğiz” dedi.