Ramazan’da yiyecek bağışlarını Uber toplayacak

0
23

Akıllı telefon kullanıcılarıyla sürücüleri mobil uygulama üzerinden buluşturan Uber, “Ramazan bağışını nasıl yaparım” diye düşünenler için Türkiye’ye özel proje geliştirdi. 2015 Genel Seçimleri’nde 2400’den fazla kişiyi oy kullanmak için sandıklara taşıyan Uber, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yiyecek bağışlarını topluyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre Uber kullanıcıları, 17-21 Haziran’da 09:00 – 19:00 arası uygulamanın alt kısmında yer alan ‘Yemek bağışla’ seçeneğini kullanarak bağışlamak istedikleri yiyecekleri Türk Kızılayı birlikte ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ulaştırabilecek. Aynı araştırma aracı kullanır gibi özel olarak hazırlanmış araçlar bulunduğunuz noktaya gelecek ve yiyeceklerinizi alarak Türk Kızılayı’na götürecek.
 
Teknoyo‘nun haberine göre, yardım kampanyasında önemli olan nokta bozulmayan yiyeceklerin bağışlanması. Paylaşılan bilgilere göre yiyeceklerin son kullanma tarihi en az 6 ay olmalı. Örneğin, açılmamış pakette kuru bakliyat, makarna, pirinç, un, şeker, bebe bisküvisi. Konservede ton balığı, mısır, fasülye, bezelye bağışlanabilecek yiyecekler arasında yer alıyor.

Bu yiyeceklerin ise en az 2 adet olması ve konserve ya da paketli olarak teslim edilmesi gerektiğini de belirtelim. Yapacağınız bu yardım kampanyasıyla Uber’in size ufak bir de hediyesi var. Yaptığınız bağış sonrası o aracın şöförü size bir kart verecek. Bu kartların içinden ise 10 TL, 50 TL veya 500 TL değerinde Uber kredisi kazanmak mümkün olacak.
 
Bu arada Uber’in sadece 2014 yılında düzenlediği sosyal yardım faaliyetlerinden 300 binden fazla kişinin yararlandığını da paylaşalım. Uber her ne kadar ABD merkezli bir şirket olsa da Türkiye’ye özel geliştirilen yerli projelerle de dikkat çekmeye devam edecek gibi görünüyor.