​Putin’den tehdit gibi açıklama

    0
    16

    ABD ve NATO, doğu Avrupa’ya ağır silah yerleştirme planları yaparken, Rusya Devlet Başkanı Putin’den tehdit gibi bir açıklama geldi. Silahlı kuvvetleri güçlendirmekten vazgeçmeyeceklerini belirten Putin, ülkesi için bir numaralı güvencenin silahlar olduğunu açıkladı.

    Hürriyet’in haberine göre, askeri okullardan mezun subayların diploma töreninde dünyaya gövde gösterisi yapan Putin, “Sınırlarımızda beliren tehditleri de dikkate aldığımızda, Rusya’nın egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasında en etkin aracın güçlü ordu ve modern silahlar olduğunu söyleyebilirim. Vatandaşlarımızın barış ve huzur içerisinde yaşamasının güvencesi budur. Sanırım sizler beni çok iyi anlıyorsunuz” dedi.

    Rusya’nın silahlı kuvvetlerini güçlendirme programından hiçbir koşulda taviz verilmeyeceğini vurgulayan Putin, örnek olarak vurucu nükleer gücün arttırılması, uzay birliklerinin kurulması, klasik uçak, tank, top ve tüfeklerin modernize edilmesini gösterdi.

    Rusya lideri Putin’in “Güvencemiz silahlarımız” açıklamasını, ABD ve NATO’nun doğu Avrupa ülkelerine ağır silah yerleştirme planlarını duyurmasından hemen sonra yapması dikkat çekti. 

    Hâlbuki Kremlin, daha 10 gün önce “ABD ile yeni silah yarışına girmek niyetinde değiliz” demişti.