Porsche’den özel el yapımı otomobil

0
161

Porsche’nin Exclusive Series 911 Turbo’su, Porsche’nin Zuffenhausen’daki tarihi fabrikasında özel el yapımı olarak üretilecek.

“Le Figaro”da yer alan habere göre, 911 Turbo S Exclusive yalnızca 500 adet üretilecek ve ayrıca tasarımı da müşterilerin kişisel beğenileri doğrultusunda belirlenebilecek.

607 beygir gücündeki 911 turbo özel serisi Porsche’nin şimdiye kadar ürettiği en hızlı araba unvanını taşıyor. Araba üç saniyeden daha kısa bir sürede 0’dan 100 km/s hızına ve 330 km/s azami sürate ulaşabiliyor.

911 Turbo S Exclusive Series metalik altın sarısı dekoratif çizgilerle süslenmiş jantlara sahip. Seramik kompozit fren kaliperleri özel bir siyah renge sahip ve üzerinde de yine metalik altın sarısı Porsche monogramı yer alıyor. Arabanın spor özelliği karbon kaput, tavan ve tamponlarla belirgin hale getirilmiş.  

Ayrıntılarla ilgili titizlik iç tasarımda da söz konusu. Deri koltuklar altın sarısı iki bantla süslenmiş.

Bu arabaya sahip olmak isteyenlerin 263 bin 735 euro’yu gözden çıkarmaları gerekiyor; yine 500 adetle sınırlı kişiye özel tasarıma sahip olmak isteyenlerin ise ilaveten 9 bin 950 euro ödemesi gerekiyor.