PİLOT’un kazananları

0
153

Türk Telekom’un Türkiye’de girişimciliği desteklemek ve yenilikçi fikirleri katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek amacıyla 2013 yılında hayata geçirdiği PİLOT kapsamında bu kez de PİLOT Girişimleri Hızlandırma Programı hayata geçirildi. Türk Telekom İş Planlama Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, “PİLOT sayesinde girişimcilerin yenilikçi fikirlerini Türk Telekom’un bilgi birikimi ve müşteri kanallarıyla bir araya getirerek işlerini hızla büyütmelerini sağlıyoruz. Programa seçilen girişimlere çekirdek sermaye, eğitimler, ofis alanı, mentorluk gibi imkanlar sağlarken, aynı zamanda onlara Türk Telekom müşterilerine ulaşma fırsatı sunuyoruz” diyor. PİLOT’a seçilen her girişime 75 bin TL nakit sermaye desteği ve Türk Telekom ile iş ortağı olma fırsatı sağlanıyor. Ekipler aynı zamanda ofis alanı imkanı, 100 bin dolar değerinde bulut hizmetleri ve iletişim desteği alabilecek. Bugüne kadar PİLOT’a bin 500’e yakın başvuru yapıldı. 200’ün üzerinde girişimle yüz yüze görüşme gerçekleştirildi. 30 girişimci programdan mezun oldu. Mezun olanlardan dokuz girişim yatırım aldı, yedi girişim ise Türk Telekom ile işbirliği yapma fırsatı yakaladı. Programdan şimdiye kadar mezun olan 30 girişime toplamda 750 bin TL sermaye desteği sağlandı. İşte kazanan işler ve içerikleri…

Datapare: E-ticaret firmalarının fiyat ve stok bilgilerini rakipleriyle gerçek zamanlı karşılaştırabilmelerini sağlayan iş analitiği platformu. Datapare ile firmalar, büyük veriyi işleyerek rakiplerinin aksiyonlarına göre fiyatlandırma yapabilirken, ürünlerini farklılaştırarak rekabet avantajı sağlayabiliyor.

EKMOB: Firmaların saha ekiplerinin, merkez ile iletişimini sağlayan SaaS bulut çözümü. Firmalar, EKMOB ile performans yönetimi, görev ve takvim ataması, rota ve günlük iş planı takibi ve rakip analizi yapabiliyor. Aynı zamanda sipariş, tahsilat, rapor, form-anket, fotoğraf, toplantı notları ve ekip içi mesajlaşma süreçlerini tek bir yerden görüntüleyip yönetebiliyorlar.

İnşaat Dükkânı: Her ölçekte inşaat firması için satın alma çözümleri sunan bulut tabanlı servis. İnşaat Dükkânı, firmaların vakit ve para tasarrufu sağlayabilmeleri için e-ihale, e-teklif, sözleşme yönetimi, tedarikçi yönetimi süreçlerini güvenli bir ortamda, sade ve özelleştirilebilen bir ara yüzde yönetebilmelerine imkan veriyor.

MentalUP: Çocukların hafıza, dikkat, odaklanma, görsel zeka ve sözel zeka gibi zihinsel becerilerini geliştirmesine ve potansiyellerini keşfetmesine yardımcı olan, eğlenceli ve bilimsel beyin egzersizleri içeren platform çözümü. MentalUP, kullanıcı yaşına ve potansiyeline uygun egzersizleri otomatik belirleyen yazılım altyapısına sahip.

Mihmandar: Mekânsal web; AVM, müze ve kampüs gibi mekanlarda, uygulama yüklemeden navigasyon ve mekansal bilgilendirme sağlayan mikrolokasyon sistemi. Mihmandar ile interaktif haritalar standartlaştırılarak mobil, web ve kiosk gibi farklı cihaz ve sistemlere uyumlu ve entegre bir altyapı ile sunuluyor. Kullanıcılar farklı kanallardan sisteme erişim sağlarken mekan içinde kesintisiz bir deneyimle navigasyon ve etkileşim imkanına sahip oluyor.

Teleporter: Müzik ve spor etkinliklerini gerçek zamanlı olarak oradaymış gibi deneyimleten ve kullanıcılarla etkinlik ortamında iletişime geçilebilmesini sağlayan, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerine dayalı etkinlik deneyimleme servisi. Geliştirdiği bulut tabanlı B2B platformu ve ekstra donanım gerektirmeyen kamera entegrasyonu sayesinde etkinlik yayıncılarının kolayca adapte olabileceği servis, kullanıcılarına yeni nesil etkinlik deneyimi sunuyor.