P&G kozmetik faaliyetini 12.5 milyar dolara satıyor

0
51

Procter & Gamble, sallantıdaki kozmetik işinin önemli bir bölümünü 12.5 milyar dolara Coty’ye satma kararı aldı.

Satışın ardından dünyanın en büyük tüketici ürünleri imalatçısı Tide ve Gillette gibi en çok satan markalarına daha fazla odaklanabilecek; Coty ise parfüm dışı ürünlerle de portföyünü genişletmiş olacak. Coty’nin bünyesinde halen Marc Jacobs, Davidoff, Calvin Klein, OPI gibi başta parfüm olmak üzere,  güzellik ve vücut bakım ürünleri yer alıyor.

Anlaşma gereği, Wella, Clairol gibi saç boyaları ve Covergirl makyaj markası ayrı bir şirket çatısı altında toplanarak Coty’yle birleştirilecek.

P&G’nin güzellik markaları yıllık 5.9 milyar dolarlık bir satış geliri elde ediyor. Bu da, Coty’nin toplamından çok daha büyük bir rakam. Coty’nin Haziran’da sona eren yarı yıldaki satış gelirinin 4.4 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. P&G bu satışın ardından Pantene şampuan ve Olay yüz bakım kremlerine daha fazla odaklanacak; bu iki markanın her biri yıllık 1 milyar dolar gelir sağlıyor.

P&G’nin kozmetik işi yıllardır sallantıda. Net satışlar hem 2013 hem de 2014’te geriledi. 2015 yıllın ilk üç ayında ise yüzde 11’lik bir düşüşle P&G’nin diğer birimlerine kıyasla en kötü performansı sergiledi.