Petrol ve LPG sektörü İstanbul’da bir araya gelecek

0
27

Finansal büyüklüğü 125 milyar liraya ulaşan Türkiye akaryakıt, LPG ve madeni yağ sektörleri, 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında “Petroleum Istanbul Fuarı”nda bir araya gelecek.

Yapılan açıklamaya göre, “12. Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman, İstasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuarı Petroleum İstanbul” 2-5 Nisan tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

“Petroleum Istanbul Fuarı” ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek “Gas&Power Network Fuarı” ile doğal gaz ve elektrik sektöründen önde gelen firmalar da ziyaretçilerle buluşacak.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da bir ilki gerçekleştirerek Petroleum Istanbul Fuarı’nda stant açacak. EPDK fuara, Başkan Mustafa Yılmaz, Kurul Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Daire Başkanları’nın da olduğu geniş bir kadroyla katılacak. Fuarda açılacak EPDK standında ise kurum, uzmanlardan oluşacak kadrosuyla sektör oyuncularıyla bir araya gelecek. EPDK fuar kapsamında tüketicilerle de buluşma fırsatı yakalayacak. Petrol, LPG, doğal gaz ve elektrik piyasalarının her birine ilişkin enerji uzmanları fuar boyunca EPDK’nın Petroleum Istanbul Fuarı’ndaki standında olacak.

“12. Petroleum Istanbul Fuarı” kapsamında, 3 Nisan 2015  Cuma günü yapılacak “Enerjik Söyleşiler” petrol, LPG, doğalgaz ve elektrik piyasalarının gündemine ışık tutacak. EPDK’nın düzenlemek ve denetlemekle yükümlü olduğu bu 4 piyasanın bağlı olduğu daire başkanları, “Enerjik Söyleşiler”de soruları yanıtlayacak, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Petroleum İstanbul, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Afrika, Avrupa ve Asya’nın akaryakıt, LPG, madeni yağ, elektrik, doğalgaz ve alternatif enerji alanındaki en büyük ve en fazla ziyaret edilen ticaret fuarı olma özelliği taşıyor. Fuara sektörün dev oyuncuları katılıyor. Bunun yanı sıra sektörün yan ürünlerinin yer aldığı tedarikçi firmalarda da katılımcılar arasında yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerji Fuarcılık AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Akıncı, bu yıl 12’incisi düzenlenen fuarda yaklaşık 200 firmanın görücüye çıkacağını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Petroleum Istanbul Fuarı’na Tüpraş, OMV Petrol Ofisi, Opet, BP, Aygaz, İpragaz, Lukoil, Aytemiz, GO, Türkiye Petrolleri Dağıtım AŞ, SOCAR gibi yerli ve çok uluslu akaryakıt ve LPG firmaları katılıyor. Yine ekipman ve teknoloji sektöründe dünyanın ve ülkemizin en büyük markaları tam kadro bu fuarda yer alıyor. Bu sene bir ilk olarak EPDK da tüm enerji sektörü ile birlikte stand açacak ve kendi standında hem sektörün hem de tüketicinin sorunlarını dinleme şansı yakalayacak. Yine bu yıl elektrik ve doğal gaz sektörlerini bir araya getirecek

Gas&Power Network fuarı da Petroleum Istanbul Fuarı ile aynı tarihlerde ve aynı salonlarda gerçekleştirilecek.

Ülkemizin son yıllardaki en büyük ve en önemli projelerinden biri kabul edilen TANAP, Gas&Power Network fuarına stand kurmak suretiyle katılıyor. İGDAŞ, Enerya, Yingli Solar, BOTAŞ, İpragaz Elektrik, UGETAM, Pegi Teknik Gas&Power Network Fuarına katılan firmalar arasında.”

Fuarı 4 gün boyunca 13 bini yabancı olmak üzere yaklaşık 46 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca fuarda 400’ü aşkın yerli ve yabancı marka yer alacak.