Pegasus 40 yeni rota için izin bekliyor

0
34

Pegasus Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Nane, 2017 yılında uçacakları kaç yeni rota olacağı ile ilgili, “Şu an Sivil Havacılık Kurumunda bekleyen 40 tane yeni başvurumuz var. İnşallah bunlar karşılanırsa, bunların hepsine uçabilecek kapasitemiz var.” dedi.

Soruları yanıtlayan Nane, 2016 yılı iyi olsa da sektörün yurt dışı kaynaklı bazı sorunlardan etkilendiğini kaydetti.

Sektörün yurt içinden yurt içine ve yurt içinden yurt dışına olan trafiğinde herhangi bir sorun olmadığını aktaran Nane, ancak yurt dışından Türkiye’ye gelen trafikte bir sorun olduğuna işaret ederek, “Özellikle Batı Avrupa ülkelerinden ve Rusya’dan gelen trafikte sıkıntı oldu ama inanıyorum ki 2017 yılında artık her şey geçmişte kalacak. 2016, çok ekstra bir yıldı. Ülkemiz, 15 Temmuz gibi demokrasinin sınandığı bir dönemden geçti. Kendi demokrasisi açısından çok iyi bir imtihan verdi. Artık 2017’de önümüz açık.” diye konuştu.

Nane, kurdaki oynaklığın uçak biletlerine ne zaman zam olarak yansıyacağını söylemenin mümkün olmadığını dile getirdi.

Şirket olarak bu konuyla ilgili bazı tedbirler aldıklarını anlatan Nane, masrafları kısma yönünde tedbir aldıklarının altını çizdi.

Bunun iki aşamalı bir tedbir olduğuna işaret eden Nane, “Bir masrafları kısmak, bir de satışları artırmak… İkisini eş zamanlı yapmazsanız, birinden birisi sizi sıkıştırır. Organizasyonel yapılanmadan tutun, masraf kalemlerinin tek tek gözden geçirilmesine kadar, elektrikten benzin giderine kadar her şeyde tasarruf yaparken eş zamanlı satışları artırıcı tedbirler de aldık. Burada da bizim dayandığımız en büyük silah dijitalleşme.” ifadelerini kullandı.

“Kampanyalarda en az 100 bin bilet sattık”
Pegasus CEO’su Nane, her hafta başka bir kampanya yaptıklarını belirterek, başta 12,99 liradan başlayan fiyatlarla bilet kampanyaları düzenlediklerini söyledi.

Bu tür kampanyalarda en az 100 bin bilet sattıklarını aktaran Nane, bu dönemdeki satışların normal dönemlere kıyasla 4-5 kat daha fazla olduğunu dile getirdi.

Misafirlerinin morali yerinde olursa bunun alışverişe pozitif yansıyacağını anlatan Nane, kendilerinin de yaptıkları kampanyalarla onların moralini yükseltmek ve ihtiyaçları olan bir şeyi ötelemeden sağlayabilecek kapıyı araladıklarını kaydetti.

Nane, “Burada önemli olan moralimizi yüksek tutmak. Moralimiz yüksek olursa hiç bir şey bizi negatif olarak etkilemez.” diye konuştu.

“Uçak şirketlerine de teşvik verilmesi gerek”
Mehmet Nane, önceki haftalarda uçaklara verilen yakıt desteğinin uzatılmasının uçak şirketlerine tanınmadığını, bu teşvikin seyahat acentelerine verildiğini söyledi.

Burada uçak şirketlerine de teşvik verilmesi gerektiğini belirten Nane, taleplerini ilgili bakanlığa ilettiklerine dikkati çekerek, teşvikin sadece misafir getirenlere değil, o misafirleri taşıyan uçaklara da verilmesi gerektiğini kaydetti.

Nane, 2017’de uçacakları kaç yeni rota olacağı ile ilgili,” Şu an Sivil Havacılık Kurumunda bekleyen 40 tane yeni başvurumuz var. İnşallah bunlar karşılanırsa, bunların hepsine uçabilecek kapasitemiz var.” ifadelerini kullandı.