​Paradan mektup var!

0
36

Hepimizin paraya ilişkin bir hikayesi var. Geçmişteki bu hikayelerimiz bizim geleceğimizi şekillendiriyor. Kimimiz elimize geçen tüm parayı harcarken, kimimiz ise ‘eli sıkı’ diye tabir edilen sınıfta yer alıyoruz. 
Kimimiz lüks bir hayat sürerken, kimimiz ay sonunu zor getiriyoruz. Nefes terapisti Mehtap Utuş’a göre her iki hayatı da biz yaratıyoruz.

Kişilerin para hikayelerini analiz ettiği ‘Paradan Mektup Var’ adlı kitabıyla Utuş, okuyucularını keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Mehtap Utuş ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

Kendinden bahseder misin? 
30.10.1969 Konya doğumluyum. Hayata başladığım yer olan Konya ile hiçbir bağım olmamasına rağmen, çok şanslı bir başlangıç benim için. 

6 yaşıma kadar Pakize nene ve Selman dedenin yanı, Tire ışıklar köyünde büyüdüm…

17 yıl moda tasarımcısı olarak çalıştım, kumaşlara hayat verip dünyayı gezdim. Yoğun iş temposu ve içinde bulunduğum şartlardan dolayı 2012 yılında 40 yaşında geçirdiğim derin bir depresyon sonucu konulan kanser teşhisi ve ameliyatı ile güçlü bir dönüşüm yaşadım. 

Nefesle nasıl tanıştın? 
Akabinde NEFES ile tanıştım. Nefes, çalışmalarının kendi üzerimde gördüğüm olumlu ve kalıcı etkileri ile yaşamımın yönünü yeniden şekillendirdim. Önce kendi yaşamıma uyandım sonrada TANRI ya uyandım.
Tanrının bana gönderdiği dönüşümler hayatımda kalıcı etkiler yaratıp zihnim ile bedenim arasındaki sonsuz iyileşmeyi sağladı.

Nefesle hayatında neler değişti? 
İlerleyen süreçte, Nefes hayatıma her an katkı sağlamaya devam etti. Hücre hafızamı dönüştürdü ve içinden gerçek Mehtap çıktı. Hayatımın yönünü buldum. En önemlisi ise kulaklarım duyar, gözlerim görürü oldu. Kelimelerin hediyesini aldım. Her an bu farkındalıkla dönüşümü derinleştirmeye adadım kendimi. Derinleşen bu süreçte nefes daima yolumda ışık oldular. Sade, basit lakin oldukça derin geçen bu süreçlerin mesajlarını almaya aktarmaya DEVAM EDİYORUM. Hakikat ile yolculuğa, zihinsel bedensel ıstıraplardan kurtulup Tanrının huzuruna kavuşmanın içsel dengesine kavuştum. 

Hangi alanlarda koçluk veriyorsun? 
Nefes terapisi alanında, Holsitic Yaşam Rehberliği ve Para analiz Koçluğu yapıyorum
Yolumu yolculuğumu paylaşmak için seminerler veriyorum.

‘Para’dan Mektup Var’ adlı kitabınızda kişilerin para ile hikayelerini inceliyorsunuz..
Bana hediye edilen KELİMELER i duyma yeteneği ile aktarmama izin verilen kitabı yazmak aracılığı nasip oldu. Evet kulaklarım duyunca kelimeler akmaya başladı, ve bu kelimelerin içinde beliren yaşamdaki oluş halini çözmeye başladım ve bu da Para’dan Mektup Var kitabı ile hayat buldu. Kitaba katkı sağlayan cesur insanlar en samimi şekilde mektuplarını yazdılar. Hayatlarında paraya ve hayata nereden hangi alandan baktıklarını fark ettiler. Hangi alanda kilitli bir karar alıp kalırsak o alanda takılı kaldığımızı fark ettik. 

Bu kitap sizde nasıl bir açılım sağladı? 
Bu kitabın benim üzerimdeki açılımı o kadar yüksek ki… Süreçte ben ve hayatım için yaşamımın kesintisiz akışını izledim. Mektupları analiz etmek benim her an kendi alanımı analiz etmeme katkı sağladı.. Paranın insanlar üzerindeki ağırlığını ve hasta ettiğini gördüm ve bu çok daha fazla çalışmama arkasında durmama sebep oldu. Kitap bittiği hafta yayınevi hazırdı ve hiç tanımadıkları bana kapıları açtılar yayınladılar. İnancımdan vazgeçmememi sağladı.

Çoğu kişi zengin olma hayali kuruyor ama azı bu hayalini gerçekleştiriyor? 
Para sadece ve sadece Ruhsal seviyede hakikatle çözülür. Geleceğin içinden geçmişi çıkarabildiğinizde çözülür. İnsanoğlu isterse çözer, Para en kritik alandır. Hem isteriz hem de çözmeye pek gelemeyiz çünkü para ruhsal alandan çözülür. Çözdüklerinde de karşılarına kendileri çıkacak ve bundan çok mutlu olacaklar. Yaşamdaki duruşlarını görüp istedikleri alana nasıl geçebileceklerini bulacaklar, buda yaşamla barışmalarına ve hayat katılmalarına sebep olacak. Hayat katılan her bir kişi mutlu olur ve üretir.

Sence insanlar neyi eksik yapıyor?
İnsanlar sadece her an zihinlerinin çok konuşan sesini dinliyorlar. Kendilerini yaşamlarını kalple gönül ile dinleyip açmıyorlar. Paradan ve hayattan korkuyorlar. Bende öyleydim ve bende o alandan geldim. Korku alanından. Zihin korkutur, Kalp şifalıdır ve Keşf eder. Yola çıkmadan yolu bilemezsiniz.