Otelciler Booking.com’da çözüm bekliyor

0
24

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Booking.com üzerinden rezervasyon yaptıramamanın oteller açısından kayba neden olduğunu söyledi. 

Ayık, bu durumdan hem büyük otellerin hem de küçük otellerin etkilendiğini aktararak, “Kıyı bölgelerinde tur operatörleriyle çalışan oteller belki bir nebze daha az etkilenmiş olabilir.” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 22 Haziran’da Booking.com yetkililerini kabul edeceğini ifade etmesine ilişkin Ayık, “Bu konunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Türkiye’nin ve sektörün önünde sorun gibi tutmamak lazım. Burada seyahat acentalarının çok büyük kayıpları yok, esas kaybı yaşayan konaklama tarafıdır.” dedi.

“Tedbir kararı kaldırılmalı ve mahkeme sonucu beklenmeli”
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ise söz konusu davanın hukuki süreci dikkate alınarak, tedbir kararının kaldırılması ve mahkeme sonucunun beklenmesinin birliğin ve sektörün beklentisi olduğunu söyledi.
“Küçük otel rezervasyonlarında yüzde 50-60 düşüş var”

Küçük Oteller Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik de Booking.com’un, otelcilerin zaman zaman kızdığı, çok yüksek komisyon aldığı için söylendiği online satış kanalı olmakla birlikte aynı zamanda vazgeçilemez olduğunu belirterek, bu durumdan en çok etkilenenlerin küçük oteller bulunduğunu kaydetti. 

Çelik, “Biz Booking.com’un bir an önce açılmasını arzu ediyoruz. Rezervasyonlarda yüzde 50-60 düşüş var. Küçük oteller için devletten destek bekliyoruz.” diye konuştu.