Ortadoğu’nun en büyük yapı fuarı Dubai BIG 5 Show 38. kez düzenlenecek

0
142

Türkiye’de yurt dışı fuarcılığın kilometre taşlarından olanExpotim& Ladin Grubu, bugün yapı, enerji, gıda ve tarım, otomotiv, mermer, moda ve tekstil başta olmak üzere 40’ı aşkın uluslararası fuara ev sahipliği yapıyor.
Öncü firma Expotim’in bugünlerde hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürdüğü organizasyon ise 26 – 29 Kasım 2017 tarihlerinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenecek olan Dubai BIG 5 Show. Ekonominin lokomotif gücü olarak konumlanan inşaat sektörünün yapı taşlarının sergileneceği Dubai BIG 5 Show, Ortadoğu’nun en büyük yapı fuarı olarak nitelendiriliyor. Bu yıl 38. kez düzenlenen bu dev organizasyonda geçtiğimiz yıl 59 farklı ülkeden 2.500 firmaya yakın katılımcı yer alırken, fuarı 142 ülkeden 78.600 kişi ziyaret etti.

TÜRK ŞİRKETLERİN HEDEFİ KÖRFEZ BÖLGESİ İLE İŞBİRLİĞİ…
Türk inşaat ve perakende sektörünün büyük ilgi gösterdiği Dubai BIG 5 Show’da Türk firmaların işbirliği hedefinde olduğu ülkeler ise başta Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Umman, Katar, Kuveyt, Bahreyn başta olmak üzere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı içine alan MENA Bölgesi, Asya, Avrupa ve Amerika olarak sıralanıyor. B2B görüşmelerle ihracata ciddi katkılar sağlayan Dubai BIG 5 Show’a katılan Türk firmalarının arasında her biri kendi alanında en iyiler olarak kabul edilenAssan Panel, Baymak, Dekor Rulo, ECA, IMPO, Kalekim, Kale Kilit ve Tosçelikde yer alıyor. Fuara katılacak Türk firması sayısının ise 250’yi bulması bekleniyor.
Fuara katılması beklenen 250 Türk firması ile hedef ülkelerin firmaları arasında büyük iş bağlantılarının gerçekleştirilmesi; en güçlü beklentiler arasında gösteriliyor. Expotim & Ladin Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ertan Yıldız, fuarın Türk yapı sektörünün dünya açılımı açısından taşıdığı önemin altını çizdi. Bu noktada Körfez bölgesinde, özellikle 2020 yılına kadar 2 trilyon dolar değerinde ihalenin gerçekleştirileceğini ifade ederek, etkinliğin kendi sahasındaki güçlü potansiyelini ortaya koyan Yıldız, şöyle konuştu: “Türk yapı malzemeleri üreticilerinin de bu ihalelerden ciddi bir pay alacağına inanıyoruz. Dubai BIG 5 Show ile Türk firmalarının, dünya açılımlarına katkı yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”

DEV FUARDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANACAK
2011 yılından bu yana, her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarın en prestijli sponsorluğu olan Platin Sponsorluğunu üstlenmeye hazırlananExpotim& Ladin Grubu, fuarda yaptığı çalışmalar ile Türk firmalarının diğer uluslararası şirketlere kıyasla rekabet payını artırarak, Türkiye’nin bu kârlı pazardan aldığı payı büyütüyor. Ertan Yıldız, bu sponsorluğun aslında Türkiye’nin doğrudan tanıtımı anlamına geldiğinin altını çizerek, şöyle konuştu: “Çünkü, Platin Sponsorluk, fuarı ziyaret edecek yaklaşık 80 bin kişinin yaka bağından, kayıt işlemlerinin yapıldığı masalara, fuar içerisindeki reklam alanlarından, kolon süslemelerine kadar her yerde ‘Turkey, DiscoverthePotential’ (Türkiye’nin Potansiyelini Keşfedin) sloganınınyer alması anlamına geliyor. Bir başka deyişle Expotim& Ladin Grubu, Platin Sponsorluğu ile fuarda Türk firmalarına olan ilgiyi arttırırken, Türkiye’nin tanıtımını da üstlenmiş oluyor.”

KÖRFEZ BÖLGESİNDE 3 MİLYAR DOLARLIK ARTIŞ SAĞLANDI
2017 yılında 3 milyar dolarlık artış ile şu anda 745.1 milyar dolarlık bütçe değerine sahip kentsel gelişim projelerinin yapılmakta olduğu Körfez bölgesi inşaat piyasasını kendi çatısı altında toplayan Dubai BIG 5 Show, her yıl gibi bu yıl da küresel çapta iş yapan uluslararası yapı şirketlerinin üst düzey satın almacı ve karar vericilerinden oluşan bir ziyaretçi kitlesini ağırlamaya hazırlanıyor. Yine, Expo 2020’nin de Dubai’de gerçekleşecek olmasıyla, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gerçekleştirdiği inşaat projelerine hız verdi ve sadece Expo 2020 için toplamda 13 milyar dolarlık bir bütçe ayrıldı.