OPET’ten 15 milyar liralık ciro

0
53

OPET Petrolcülük AŞ Genel Müdürü Cüneyt Ağca, akaryakıt sektörü için kritik konuların tartışıldığı 2015’te yüzde 17,7’lik pazar payıyla 15 milyar lira ciro elde ettiklerini belirtti.

OPET açıklamasına göre şirket, 2016 yılında müşteri memnuniyetindeki liderliğini sürdürerek, büyümeye devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ağca, 2015 yılında sektör doğrultusunda büyüdüklerini, hem pazar paylarını hem de bayi sayılarını artırdıklarını vurguladı. 

 Ağca, OPET olarak son üç yıldan bu yana pazarın 2. büyük oyuncusu olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Akaryakıt sektörü için değişken faktörlerin olduğu ve hareketli geçen zor bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2015, tavan fiyat uygulaması, ham petrol fiyatlarındaki düşüş, döviz kurlarındaki hareketlilik ve 5 yıllık bayi sözleşmelerinin yenilenme süreci gibi sektör için kritik konuların yılı oldu. Geride bırakmakta olduğumuz yıl yüzde 17,7’lik pazar payımızla 15 milyar lira ciro elde ettik. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda bayi sayımızı, satış ve pazar payımızı artırdık.

Markamızın sektörde ve müşterilerimiz gözünde artan değeri ve bayilerimizle kurduğumuz karşılıklı güvene dayalı iş ortaklığı, 2015 yılını başarı ile tamamlamamızı sağladı. OPET ve Sunpet olarak iki markamız var. 1.003 OPET, 416 Sunpet istasyonu olmak üzere toplam bin 419 bayi ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Yaklaşan yeni yılda pazar payımızı yüzde 18’in üzerine çıkarmayı hedeflerken, mevcut ağımıza 55 yeni istasyon eklemeyi planlıyoruz. İstasyonlarımız günde toplam 500 bin araç ve yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.”

 Ham petrol fiyatlarındaki değişimlerin pompa fiyatı üzerinde kısmi etkisi oluyor

 Ağca, OPET olarak Türkiye’nin her yerinde hizmet veren yaygın bir bayi ağına sahip olduklarına ve 5 farklı lokasyonda yüksek depolama kapasitelerinin bulunduğuna işaret ederek, “Jet yakıtında Türk Hava Yolları (THY) ortaklığı ile kurulan havacılık yakıt şirketi ve madeni yağda dünyanın en büyük şirketlerinden Fuchs ortaklığı ile güçlü ve güven veren yapımız, her geçen gün daha da ilerlememizi sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yılki ham petrol fiyatında ve dövizdeki değişimlerin akaryakıt fiyat oluşumu üzerindeki etkilerine de değinerek, “Ham petrol fiyatlarındaki değişimlerin pompa fiyatı üzerinde kısmi etkisi oluyor. Pompadaki fiyatı oluşturan unsurlar, ürün fiyatı, döviz kuru, rafinaj ve dağıtım maliyetleri ile vergi gibi ana kalemler olarak öne çıkıyor” bilgisini verdi.

Ağca, ürün ve hizmet kalitesini her geçen gün artırarak bir akaryakıt dağıtım markası olmanın ötesinde, müşterilerinin hayatında kalıcı yer kazandıklarını dile getirdi.

Müşteriyi dinleyen ve beklentisini anlayan bir şirket olduklarına dikkati çeken Ağca, şu görüşleri paylaştı:

“Her koşulda yapılamayanı yapıyoruz ve bu nedenle öncü olup, takip ediliyoruz. Her türlü iş birliğinde en iyilerle çalışmayı ilke edinmiş bir şirketiz. Reklam kampanyaları için bugüne kadar Tarkan, Cem Yılmaz, Ajda Pekkan gibi isimlerle ses getiren projelere imza attık. 2016 yılında da A Milli Takım oyuncusu, Türkiye’nin Barcelona’daki gururu, yıldız futbolcu Arda Turan ile iş birliği yapıyoruz. 2016 yılında yayına girecek reklam kampanyamızda Arda Turan başrolde yer alacak. Reklam filmlerinin çekimi İstanbul ve Barcelona’da gerçekleştirilecek.”

 
“2015’i duygusal değeri çok yüksek ödüllerle kapatıyoruz”

 Ağca, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde 9 yıldır üst üste müşteri memnuniyeti en yüksek marka seçildiklerini hatırlattı.

“Kusursuza Yolculuk” anlayışı ile bu iddialarını sürdürerek 2015’te de pek çok saygın kuruluş tarafından ödüllendirildiklerini belirten Ağca, şu ifadeleri kullandı:

“2015’i duygusal değeri çok yüksek ödüllerle kapatıyoruz. Özellikle ‘Sevince’ isimli reklam filmimiz, reklam dünyasının en büyük ödülü Kristal Elma’nın yanı sıra Felis ödülünü de aldı. Trafik Dedektifleri Projesi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfedarasyonu (TİSK) tarafından en iyi uygulama ödülünü alırken, Capital dergisinin ‘Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri’ araştırmasında sektörümüzün en beğenilen şirketi olduk. Türkiye’nin Süper Markaları listesine giren tek akaryakıt şirketi 2. kez yine OPET oldu.

2015’in En Samimi Markaları araştırmasında akaryakıt kategorisinde bir kez daha ‘Türkiye’nin En Samimi Markası’ unvanını aldık. Mediacat dergisi tarafından hazırlanan Buzz Yaratan Markalar araştırmasında akaryakıt sektöründe yine birinci olduk ve Marketing Türkiye’nin yaptığı araştırmada, akaryakıt sektörünün en beğenilen markası seçildik. Tüm müşterilerimize ve ilgili kuruluşlara bizi bu ödüllere layık buldukları için teşekkür ediyoruz.”

 
“Sosyal sorumluluk OPET için kurum kültürü”

Ağca, OPET olarak uzun yıllardır sürdürdükleri sosyal sorumluluk projeleriyle topluma fayda sağlamayı hedeflediklerini, yaşadıkları topraklara fayda sunmanın en önemli görevleri arasında olduğunu vurguladı.

Sosyal sorumluluğa odaklanmanın OPET için bir kurum kültürü haline geldiğinin altını çizen Ağca, şu bilgileri de paylaştı:

“Sektörümüzün büyükleri arasındaki tek yerli şirket olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten mutluyuz. Sonuç odaklı sosyal sorumluluk projelerimiz 2016’da hız kesmeden sürecek ve markamızın kalplerdeki payını artırmaya devam edeceğiz. Ülkemizde temizlik ve hijyen bilincini geliştiren ve kamuoyunun yakından takip ettiği, bir çoğu sektörde ilk kez uygulanan standartları ile Temiz Tuvalet Kampanyası, istasyonlarımızın yanı sıra pek çok bölgede park ve bulvar ağaçlandırmaları yaptığımız Yeşil Yol Projesi, potansiyeli olan köylerde ekonomik kalkınmayı destekleyen Örnek Köy Projesi ile ülkemizin tarihinde son derece önemli bir yeri olan Gelibolu Yarımadası’nda uyguladığımız Tarihe Saygı Projesi ile sektörümüzde fark yarattık. Trafik sorununun çözümü için 3-17 yaş çocukları bilinçlendirmeyi hedefleyen Trafik Dedektifleri Projesi ise en genç projemiz olarak önemli bir sorunu çözme hedefi taşıyor.”