‘Önde gelen 4 şirket borsaya geliyor’

0
51

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç’a göre halka arz penceresi açıldı. Koç, 4 büyük şirketin daha halka arz başvurusu yapmasının beklendiğini ifade etti.

Koç, Peker GYO ve Trend GYO’yu kast ederek, “Halen Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz izni almış, 2 şirket bulunuyor ve bunların toplam değerinin 64,2 milyon TL civarında olduğu hesaplanıyor.” dedi ve ekledi:
“Bunlara ek olarak 4 büyük şirketin de halka arz için başvuru yapması bekleniyor.”
TSPB Başkanı Koç, 2018’in bir halka arz yılı olacak gibi göründüğünü söyledi.

Sermaye Piyasasında Gündem’de yer alan açıklamasında Koç, “Bildiğimiz üzere, sermaye piyasalarının ana işlevinin tasarrufların yatırıma dönüştürülmesi başka bir deyişle tasarruf sahiplerinden girişimcilere aktarılmasıdır. Bu amaca yönelik çeşitli yöntemler kullanıyor olsak da en yaygın ve etkili yöntemin pay halka arzları olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, halka arz her zaman olmuyor. Pay piyasalarında fiyatların öyle bir seviyeye gelmesi gerekiyor ki, artan talep yeni arzlarla karşılansın. Fiyat seviyesi ve arz-talep dengesizliğinin geldiği bu aşama, halka arz penceresinin de açılığı anlamına geliyor. ” dedi.

Koç, yılbaşından bu yana yapılan 4 halka arz ile toplam 3 milyar TL büyüklüğe ulaşıldığını, Şubat ayının başında gerçekleştiren Enerjisa ve Medikal Park halka arzlarının büyüklüğünün 2,8 milyar lira olduğunu anımstarak Yakın gelecekte sermaye piyasamızın gelişmesi için Birlik olarak teknolojinin sermaye piyasalarına olan etkisi ve yenilikler üzerine etkinlik hakkında ayrıntıları paylaşacaklarını da söyledi.