Obama ile Merkel bir araya geldi

    0
    31

    ABD Başkanı Barack Obama’nın iki gün sürecek Almanya ziyareti başladı. Hannover’de, Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından tarihi Herrenhausen Sarayı’nda askeri törenle karşılanan Obama, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasından sonra tören kıtasını denetledi. Obama, ardından Merkel ile birlikte görüşme yapacakları salona geçti.

    Obama’nın ziyareti vesilesiyle tarihi sarayın girişinde ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Almanya bayrakları asıldı.

    Yoğun güvenlik önlemleri alındı
    Günlerdir yoğun güvenlik önlemlerinin uygulandığı Hannover’de bugün de saray çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Obama’nın sarayda bulunduğu süre boyunca helikopterlerle havadan denetim yapıldı.

    ABD Başkanı seçilmesinden bu yana Almanya’ya beşinci ziyaretini gerçekleştiren Obama’nın temaslarında ağırlıklı gündem maddesini ekonomi oluşturuyor.

    Beşli görüşme gerçekleştirilecek
    Obama ile Merkel, bu sene ABD’nin partner ülke olduğu Hannover Sanayi Fuarı’nın açılışını gerçekleştirecek. İki lider, yarın da fuardaki stantları gezecek, Amerikalı ve Alman iş adamlarıyla bir araya gelecek.

    Obama, Almanya ziyareti kapsamında, Merkel’in ev sahipliğinde Herrenhausen Sarayı’nda, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, İngiltere Başbakanı David Cameron ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin de katılımıyla beşli görüşme de gerçekleştirecek.