Nokia Alcatel’i 16.6 milyar dolara satın aldı

0
30

Finlandiya merkezli Nokia, Alcatel’in kablosuz varlıklarını hisse takası yöntemiyle satın almak için anlaşma sağladı. Varılan anlaşmaya göre Nokia, Fransa ve ABD’de Alcatel-Lucent hisseleri için çağrıda bulunacak ve her Alcatel-Lucent hissesi için 0,55 yeni Nokia hissesi verecek.

Anlaşmaya göre satın alma sonrası oluşacak şirkette Alcatel yatırımcılarının yüzde 33.5, Nokia yatırımcılarının yüzde 66.5 payı olacak. Şirketin başkanı ise şimdiki Nokia Başkanı Risto Siilasmaa olacak.

Anlaşma kesin olarak tamamlanırsa, sektörde 1999 yılında Lucent’in Ascend Communications’ı 21 milyar dolara satın almasından beri görülen en büyük anlaşma olacak.

Bloomberg’in haberine göre Alcatel’e yaklaşık 16.6 milyar dolar piyasa değeri biçen anlaşmanın şirketlerin yaptığı açıklamaya göre gelecek yılın ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Satın alma sonrasında sektör lideri İsveçli Ericsson ile daha güçlü rekabet edilebileceği tahmin ediliyor.

Bernstein Research raporuna göre yeni şirketin küresel telsiz iletişim sektöründe yüzde 35 payı olacak. Sektörde Ericsson’un yüzde 40, Çinli Huawei’nin yüzde 20 payı bulunuyor.